Akib Ve Mersin Üniversitesi İşbirliğinde Girişimcilik Dersleri Verilecek
AKİB, üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla yürütmekte olduğu çalışmalar kapsamında MEÜ Tarsus Teknoloji Fakültesi ve Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile iyi niyet protokolü imzaladı. Protokol çerçevesinde, 2017-2018 güz döneminde Tarsus’taki fakülte ve yüksekokulda, girişimcilik dersleri, Mersin TİM-TEB Girişim Evi’nden konuk eğitmenlerle gerçekleştirilecek.
AKİB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarsus Teknoloji Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine, AKİB Genel Sekreter Vekili Ümit Sarı, Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Külekci ve Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet İnce katıldı. Törende, ilgili derslerin yürütücüleri Yrd. Doç. Dr. Sami Süygün ve Öğretim Görevlisi Kuddis Büyükakıllı ile AKİB Proje Koordinatöre Volkan Dağlı da hazır bulundu.
Törende, girişimciliğin son yıllarda artan önemi ve programın bu kapsamındaki önemini vurgulandı.
Girişimci adaylarının desteklenmesinin değişen dünya ekonomisinde söz sahibi olmayı amaçlayan Türkiye’nin gelişmesi için büyük önem arz ettiği ifade edilen toplantıda, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ile sağlanacağı kaydedildi. Girişimcilik eğitim faaliyetleri konusunda ortak hareket edilmesine devam edileceği dile getirilen toplantıda, üniversite-sanayi işbirliği projelerinin artması temenni edildi.
Tarsus Teknoloji Fakültesi’nde ve Tarsus Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’nda verilen Girişimcilik ve İnovasyon dersleri, Mersin Teknopark içerisinde hizmet vermekte olan Mersin TİM-TEB Girişim Evi’nden konuk eğitmenlerin eğitmenliğinde MEÜ Otomotiv Mühendisliği bölümü ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yüksek Lisans dersi bölümü öğrencileri ile 7 hafta süresince gerçekleştirildi.
AKİB açıklamasında, “Girişimcilik ve İnovasyon dersinin temeli mesleki ve teknik bilgisi yüksek üniversite öğrencilerine yönelik olup, işletme kuruluşu ve yönetimi hakkında bilgilendirilmesi, ulusal ve uluslararası pazarda katma değerli ürün ve hizmetlerin hayata geçmesi, işletmenin sürdürülebilir bir yapı oluşturulmasını kapsayan uygulamalı eğitimlere dayanmaktadır” denildi.