10.000 TL Emekli Maaşı Alan Baksın! Yeni Maaş Miktarı…

10.000 TL olan en düşük emekli maaşındaki artışın açıklamasına çok az bir süre kala farklı oranlar üzerinden hesaplamalar yapılıyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler önümüzdeki hafta en düşük emekli maaşı ile ilgili çalışmaların tamamlanmasının ve yeni maaş miktarına ilişkin kamuoyuna bilgi verilmesinin beklendiğini söylemişti. Bu çerçevede, pazartesi ya da salı günü en düşük emekli maaşındaki artışa dair açıklamaların yapılması beklenirken, 10.000 TL maaş alan emekliler de güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, en düşük emekli maaşındaki artışın açıklamasına çok az bir süre kala farklı oranlar üzerinden en düşük emekli maaşı zammı için hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuyor.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı

10.000 TL olan en düşük emekli maaşındaki artışın belirlenebilmesi için resmi makamların çalışmaları devam ediyor. Gelecek haftanın ilk günlerinde en düşük emekli maaşındaki artışa dair kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor. SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 24,73 oranında zamlanmasının ardından en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı merak edilirken, farklı oranlar üzerinden hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Yüzde 15 ile 25 aralığında artış gerçekleşeceği tahmin edildiği için en düşük emekli maaşı da 11.500 TL ile 12.500 TL aralığında yer alabilir. Önümüzdeki haftanın ilk günlerinde yapılacak açıklamalar ile birlikte maaşlardaki artış için net tablo ortaya çıkacak.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Verilecek?

10.000 TL olan emekli maaşının önümüzdeki hafta yapılacak zam neticesinde 11.500 TL ile 12.500 TL aralığında bulunacağına ilişkin tahminler yer alırken, zamlı emekli maaşlarının hangi tarihte hesaplara aktarılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının geçtiğimiz hafta açıklanması ve milyonlarca emeklinin maaşının yüzde 24,73 oranında zamlanmasının ardından SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş ödeme tarihleri merak ediliyor. 17-28 Temmuz tarihleri arasında yüzde 24,72 oranında zamlanan maaşlar emeklilerin hesabına aktarılacak.

Ekonomi Haberleri