439 Bin TL’ye Sıfır Citroen Otomobil Müjdesi! Satışlar Başlıyor!

Türkiye’de sıfır ve ikinci el otomobillerin fiyatı arttıkça otomobil sahibi olmak isteyenler de uygun fiyatlı otomobilleri araştırmaya devam ediyor. Peki, 439 bin TL’ye hangi sıfır otomobil alınabiliyor? İşte detaylar…

Türkiye’de son yıllarda derinleşen ekonomik kriz nedeniyle TL değer kaybetti, döviz kuru rekor seviyelere geldi ve enflasyon resmen tavan yaptı. Hal böyle olunca, Türkiye’de hemen her kaleme fahiş zamlar geldi.

Söz konusu zamlardan otomobil piyasası da etkilendi. Türkiye’de sıfır otomobiller rekor fiyatlara ulaşınca otomobil sahibi olmak isteyenler ikinci el otomobillere yönelmeye başladı. Ancak, sıfır otomobil piyasasındaki artış, ikinci el otomobillere de sıçradı. Bu nedenle, vatandaşlar taşıt kredisi çekmek istedi. Fakat, bu sefer de Merkez Bankası’nın son bir yıldır faiz politikasında yaptığı değişiklik sonucu faizleri artırmaya başlayınca taşıt kredisi başta olmak üzere ihtiyaç ve konut kredi faizleri de yüzde 6’ya dayandı.

Bu sebeplerden dolayı, araç sahibi olmak adeta hayal olunca vatandaşlar da ÖTV indirimi ve piyasaya yeni çıkan elektrikli otomobil gibi yeni fırsatlardan yararlanmanın yollarını aramaya başladı. Bu doğrultuda, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Fiat ve Citroen de yeni elektrikli araçlarıyla otomobil sahibi olmak isteyenlere büyük bir fırsat sundu.

Citroen, elektrikli Ami modeliyle ve Fiat ise elektrikli Topolino modeliyle uygun fiyata otomobil sahibi olmak isteyenleri 439 bin TL’den başlayan fiyatlara otomobil sahibi yapmaya başladı. Peki, Citroen Ami ve Fiat Topolino elektrikli araçlarının fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi...

CİTROEN AMİ 2024 MODEL YILI FİYAT LİSTESİ MAYIS 2024

Versiyonu: Ami One Electric
Yakıt Tipi: Elektrikli
Fiyatı: 439 bin lira

FİAT TOPOLİNO 2024 MODEL YILI FİYAT LİSTESİ MAYIS 2024

Versiyonu: Topolino
Yakıt Tipi: Elektrikli
Fiyatı: 449 bin 900 lira

Versiyonu: Topolino Plus
Yakıt Tipi: Elektrikli
Fiyatı: 479 bin 900 lira

Ekonomi Haberleri