60 Yaş Üstüne Müjde! Yüzde 26 İNDİRİM Başladı

Yaşı ileri vatandaşlara destek olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler haziran ayının son günlerinde yeni projeler hayata geçiriyorlar.

Toplumun farklı kesimlerine destek olabilmek için haziran ayının ilk günlerinden itibaren ülke genelindeki farklı belediyeler çeşitli projeler hayata geçirirken, haziran ayının son günlerinde güncel gelişmeleri yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, haziran ayının ortalarına doğru Muğla Büyükşehir Belediyesi 60 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenlerin ulaşımdan indirimli olarak faydalanacağını duyurmuştu. Söz konusu kararın alınmasının ardından düzenlemenin detayları merak konusu olurken, Muğla Büyükşehir Belediyesi de resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile açıklamalarda bulundu.

Toplu Taşımada İndirim

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre 60-65 yaş üstü vatandaşlar için indirimli ulaşım dönemi başlıyor. 65 yaş üstü emekli vatandaşların ücretsiz ulaşım hizmetinden sonra Muğla'da 60 yaş üstü vatandaşlar için de indirim dönemi başlayacak. Söz konusu kararın alınmasının ardından uygulamanın detaylarına ilişkin Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’UKOME’de alınan karar ile 60-65 yaş arasındaki vatandaşlar ve öğretmenler Muğla il genelinde Büyükşehir Belediyesi ve denetiminde bulunan özel toplu taşıma araçlarından indirimli olarak yararlanacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin öğretmenler ve 60-65 yaş arasındaki vatandaşlar için aldığı indirim uygulaması ile il genelinde 23 TL olan indi bindi ücretini 60-65 yaş arasındaki vatandaşlar ile öğretmenler 17 TL olarak ödeyecek. Öğretmenler ve 60-65 yaş arasındaki vatandaşlara yüzde 26 indirim uygulanmış olacak. Böylece 65 yaş üstü ulaşımdan ücretsiz yararlanan emekli vatandaşlardan sonra 60 yaş üstü emekli vatandaşlar da ulaşımdan indirimli yararlanmaya başlayacak’’ denildi.

Toplu Taşıma Fiyatları 2024 Haziran

Muğla Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile toplu taşımadaki yüzde 26 indirim düzenlemesinin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunurken, yurt çapındaki farklı illerde ikamet eden vatandaşlar da toplu taşıma fiyat tarifelerideki değişiklikleri yakından takip ediyorlar. Toplu taşıma fiyat tarifelerine dair belediyeler resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunurken, haziran ayının son günlerine kadar yeni açıklamalar da gelebilir.

Ekonomi Haberleri