65 Yaş Aylığının Temmuz Zammı Belli Oldu!

Sosyal yardım ödemelerinde artışa gidilmesinin ardından 65 yaş aylığının kaç TL olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Memur maaşlarının yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimlerine sağladığı sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerindeki artışlara ilişkin araştırmalara hız kesmeden devam ediyorlar. Bu çerçevede, farklı destek ödemelerindeki artışların ne kadar olacağı ve güncel miktarlarının kaç TL olduğu merak edilirken, memur maaş katsayısı üzerinden sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor.

Yaşlı Aylığı 2024 Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaşlı aylıklarına da diğer sosyal yardım ödemelerinde olduğu gibi yüzde 19,31 oranında zam yapması bekleniyor. Bu çerçevede, destek ödemelerinin memur maaş katsayısına göre artacağı tahmin edildiği için 3504 TL olan 65 yaş aylığı ödemelerinin gerçekleşecek artış neticesinde 4180 TL seviyesine yükselmesi bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ilerleyen süreçlerde resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayıncağı duyurular ile 65 yaş aylığının, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, engelli aylıklarının güncel tutarlarına ilişkin kamuoyunu bilgilendirecek.

Temmuz 2024 Aile Bakanlığı Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapması ve temmuz ayında desteklerin yüzde 19,31 oranında yükselmesi beklenirken, söz konusu sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar temmuz ayı ödemelerine dair araştırmalara hız kesmeden devam ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımları genellikle ay ortasında hesaplara aktarıyor. Bu durumda, 10-20 Temmuz tarihleri arasında evde bakım maaşı, aile destek paketi ödemeleri, sosyal ve ekonomik destek ödemesi sağlanabilir. Temmuz ayı boyunca söz konusu sosyal yardımlar hesaplara aktarıldı. Bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Gündem Haberleri