740 Bin TL’ye Sıfır Chery Omoda 5 Müjdesi!

Otomobil fiyatlarında yaşanan rekor artışlar nedeniyle vatandaşlar uygun fiyata araç almanın yollarını ararken, Chery’den 740 bin TL’ye sıfır Omoda 5 müjdesi geldi. Peki, kimler bu aracı 740 bin TL’ye alabilecek? İşte ayrıntılar…

Türkiye’de son yıllarda varlığını fazlasıyla hissetiren ekonomik kriz nedeniyle döviz kurunda artış, TL’de değer kaybı ve yüksek enflasyon gibi olumsuz sonuçlar yaşanmaya devam ediyor. Ekonomideki kötü gidişat nedeniyle iğneden ipliğe zam gelirken, vatandaşların da alım gücü resmen dibe vuruyor.

Yaşanan fiyat artışları, otomobil piyasasına da sıçrarken sıfır ve ikinci el otomobillerde rekor artışlar yaşanıyor. Hal böyle olunca, araç sahibi olmayı hayal edenler taşıt kredilerine yöneliyor. Ancak, son bir yıldır Merkez Bankası’nın faizleri artırmasıyla beraber taşıt kredilerinin faizleri de artınca kredi çekip araç almak da oldukça güç bir hale geliyor.

Bu nedenle, uygun fiyatlı sıfır otomobil satın almanın yollarını araştıran vatandaşlar için devletin sağladığı ÖTV indirimin büyük bir fırsat haline geliyor. Ancak, ÖTV indiriminden yararlanmak için devlet belirli koşullar arıyor.

740 BİN TL’YE SIFIR CHERY OMODA 5

Devlet, yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlara sıfır otomobil alımlarında ÖTV indirimi sağlıyor. Bu sayede, engelli vatandaşlar oldukça uygun fiyatlara sıfır otomobil sahibi olabiliyor. Ancak ÖTV indiriminden yararlanmak için yüzde 40 ve üzeri engelli olmak ve SGK’dan bu engeli kanıtlar nitelikte belge almak gerekiyor. SGK’dan bu belgeyi alan engelli vatandaşlar, ÖTV’siz sıfır otomobil sahibi olabiliyor.

Bu doğrultuda, Türkiye’de özellikle son yıllarda hatırı sayılır bir müşteri potansiyeline sahip olan Chery’nin Omoda 5 modeli ÖTV indirimiyle beraber cazip fiyatlara satılıyor. Chery Omoda 5, ÖTV’siz 740 bin TL’den başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor. Peki, ÖTV’siz Chery Omoda 5 fiyatları ne kadar? İşte cevabı…

Omoda 5 Modelleri

ÖTV Muafiyetli Liste Fiyatı

Omoda 5 7 ileri Otomatik DCT Comfort

740 bin 371 lira

Omoda 5 7 ileri Otomatik DCT Luxury

790 bin 371 lira

Omoda 5 7 ileri Otomatik DCT Excellent

851 bin 482 lira

Ekonomi Haberleri