AFAD Kira Yardımı Devam Edecek Mi? Resmi Açıklama Geldi!

AFAD'ın depremzedelere sağladığı kira yardım ödemelerinin devam edip etmeyeceğine dair araştırmalar haziran ayının ortalarında hız kesmeden devam ediyor.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan iki büyük depremin ardından AFAD depremzedelere destek olabilmek için kira yardımı uygulamasını hayata geçirmişti. Söz konusu kira yardımı uygulaması devam ederken, AFAD’ın depremzedelere gönderdiği mesaj sonrasında kira yardımı ödemelerinin sona erip ermediği merak ediliyor.

Kira Yardımı Bitti Mi?

AFAD her ay düzenli olarak deprem bölgesindeki vatandaşlara kira yardımı ödemeleri iletirken, ev sahiplerine ve kiracılara sağlanan yardımın devam edip etmeyeceği merak ediliyordu. AFAD’ın depremzedelere gönderdiği mesaja göre destek ödemelerinin 15.’si ve sonuncusu haziran ayında verilecek. Söz konusu mesajda:

"6 Şubat Depremlerinin büyüklüğü ve etkisi dikkate alınarak daha önceki hiçbir deprem afetinde kiracılara yapılmayan kira destek ödemelerini afetzede kiracı kardeşlerimize de başlatarak bir ilki gerçekleştirdik. Orta hasar ve üzerinde hasarlı olduğu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracı ailelerimizin kira destek ödemelerine Nisan 2023 tarihinde başlamıştık. 12 ay ödemesi planlanan kiracılara destek ödemelerinin 15'inci ve sonuncusunu Haziran ayında yaparak tamamlayacağız.
Allah milletimizi ve devletimizi her türlü afetten korusun”
ifadelerine yer verildi.

Kira Yardımı Ne Zaman Yatacak?

AFAD haziran ayından itibaren kira yardımı ödemelerinin tamamlanacağını belirtirken, haziran ayı ödemelerinin hangi tarihte verileceği merak ediliyor. AFAD kira yardımlarını her ayın 15'inden itibaren hesaplara aktarıyor.

Ekonomi Haberleri