Aile Bakanı Açıkladı! Sosyal Yardımlaşma Vakfına 56 Milyon TL Kaynak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ulaşım desteği çerçevesinde sunulan yardımlara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayı desteklerini ne zaman ileteceği ve sosyal yardımların güncel tutarları temmuz ayının ilk günlerinden itibaren en çok merak edilen konular arasında yer alırken, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara ilişkin açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, sosyal yardımlardan yararlanan hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için ulaşım desteğinden bugüne kadar 132.000'den fazla öğrenci yaralanırken, yardımın ayrıntılarına ilişkin Bakan Mahinur Özdemir Göktaş bilgilendirmede bulundu.

Ulaşım Desteği 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre ulaşım desteği çerçevesinde sosyal yardımlardan yararlanan hanelerde bulunan 132.000 öğrenciye bugüne kadar destek sunuldu. Destek ödemesinin detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Göktaş:

“Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteğimiz devam ediyor. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Öğrencilerimize 2024 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 TL olurken, şu ana kadar yaklaşık 56 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık. Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için uyguladığımız Ulaşım Desteğimizden bugüne kadar 132 binden fazla öğrenci yararlandı” dedi.

Temmuz 2024 Aile Bakanlığı Yardımları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ulaşım desteği çerçevesinde 1250 TL'ye kadar yardım sunarken, söz konusu desteğinin yanı sıra farklı sosyal yardımlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında da destek ödemeleri iletecek. 10 Temmuz civarında 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paket ödemelerinin, 15 Temmuz civarında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının, 20 Temmuz civarında ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hesaplara yatması durumunda bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Gündem Haberleri