Aile Bakanlığı 4180 TL Ödeyecek! Tarih Belli Oldu Resmen Açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın zamlı destek ödemeleri hangi tarihte hesaplara aktarılacağı temmuz ayında da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı engelli aylığını ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara temmuz ayının ortalarına doğru iletti. Söz konusu yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin sağlanmasının ardından en çok merak edilen konular arasında zamlı ödemelerin hangi tarihlerde gerçekleşeceği alıyor. Bu çerçevede, temmuz ayı yaşlı ve engelli ödemelerinin sağlanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ödemelerin hangi tarihten itibaren zamlı iletileceğine dair bilgilendirmede bulundu.

Yaşlı Aylığı Zamlı Ödeme Tarihi

Temmuz ayının ortalarına doğru ilerlerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplumun farklı kesimlerine destek ödemeleri iletmeye başladı. Bu çerçevede, 65 yaş aylığı ile engelli maaşı ödemelerinin hesaplara aktarılmasının ardından bakanlık kamuoyunu bilgilendirdi. Söz konusu yaşlı ve engelli aylığı ödemelerin iletilmesinin ardından zamlı ödeme tarihleri merak edilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da zamlı ödeme tarihine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Bakan Göktaş’ın açıklamasına göre temmuz ayı zam farkları ağustos ayından itibaren ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına aktarılacak.

65 Yaş Aylığı Kaç TL Oldu?

65 yaş aylığının, engelli yardımı ödemelerinin, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ağustos ayından itibaren zamlı olarak yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılması beklenirken, destek ödemelerindeki artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine temmuz ayının ilk günlerinde zam yaptı. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ve memur maaşlarının yüzde 19,31 oranında yükselmesi sonrasında destek ödemelerinde de yüzde 19,31 artış hayata geçecek. Bu durumda, ağustos ayından itibaren 4180 TL tutarındaki zamlı 65 yaş aylığı ödemeleri ülke genelindeki vatandaşlara iletilecek. Ödemeler yapıldıkça da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Ekonomi Haberleri