Aile Bakanlığı 9000 TL Ödeyecek! Zam için Tablo Hazırlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayının ilk günlerinde gerçekleştireceği artış neticesinde evde bakım maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor.

7608 TL tutarındaki evde bakım maaşını bugün başlayan Kurban Bayramı öncesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırdı. Söz konusu destek ödemelerinin sağlanmasının ardından sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar güncel gelişmeleri yakından takip ederken, haziran ayının ortalarında sosyal yardımlarda yaşanacak olan artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayının ilk günlerinde evde bakım maaşının da aralarında yer aldığı toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlarda artışa gitmesi beklenirken, destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da artış miktarına dair hesaplamalar gerçekleştiriyorlar.

Evde Bakım Maaşı Kaç TL Olacak?

Ocak ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşının da aralarında yer aldığı çeşitli sosyal yardımlara zam yapmış ve gerçekleşen artış neticesinde evde bakım maaşı ödemesi 7608 TL seviyesine yükselmişti. 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemesi her ay düzenli olarak yurt çapındaki vatandaşlara sağlanırken, önümüzdeki süreçlerdeki artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunduğu için evde bakım maaşında da yüzde 20 dolaylarında artış hayata geçebilir. Böylece 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemesi 9000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Verilir?

Evde bakım maaşı ödemelerinin hangi oranda artacağının yanı sıra, ne zaman ödeme yapılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı ödemelerini genellikle ay ortasında hesaplara yatırıyor. Bu durumda, her ayın 15 civarında ödemeler gerçekleştikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor. Bayramlardan önce ödemeler yapılmasına ilişkin kararlar alınması halinde de bakanlık açıklamalarda bulunuyor.

Medya Haberleri