Aile Bakanlığı Bayram Ettirecek! Zam Oranı Duyanların Yüzünü Güldürdü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerine yapacağı zam haziran enflasyonunun açıklanmasının ardından belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun perşembe günü haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurması ve haziran ayında enflasyonun yüzde 1,64 olduğunun netlik kazanması sonrasında emekli ve memur maaş zamları belli oldu. SSK ve Bağkur emeklisinin maaşları yüzde 24,73, memur ve memur emeklilerinin maaşları yüzde 19,31 oranında zamlanırken, söz konusu zam oranları baz alınarak sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin de hesaplamalar gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da güncel hesaplamaları yakından takip ediyorlar.

Aile Bakanlığı 2024 Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz süreçlerde olduğu gibi temmuz ayında da memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerine zam yapacak. Bu çerçevede, TÜİK'in haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurmasının ardından memur maaşları yüzde 19,31 oranında zamlanırken, sosyal yardım ödemeleri ve söz konusu artışın hayata geçmesi bekleniyor. Bu çerçevede, evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylıkları, sosyal ve ekonomik destek ödemesi yüzde 19,31 oranında zamlanabilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da destek ödemelerideki zamlara ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayımlayacağı duyurular ile kamuoyunu aydınlatacak.

Temmuz 2024 Aile Bakanlığı Ödemesi Tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlara yüzde 19,31 oranında zam yapması beklenirken, temmuz ayı desteklerinin hangi tarihlerde hesaplara yatacağı araştırılan konular arasında yer alıyor. Önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre gelecek haftadan itibaren sosyal yardım ödemelerinin başlaması bekleniyor. Bu durumda, 10-20 Temmuz tarihleri arasında aile destek paketi ödemeleri, evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi sağlanabilir. Toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren sosyal yardımlar hesaplara aktarıldıkça bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyunu aydınlatacak.

Gündem Haberleri