Aile Bakanlığı Bugün Duyurdu! Temmuz 2024 MÜJDESİ Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında da sosyal yardımları belirli bir takvime göre hak sahibi vatandaşlara iletiyor.

Temmuz ayına girilmesinin ardından maaş zamlarına dair gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer alırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerindeki artışlara ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Bu çerçevede, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da sosyal yardımlara memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Toplumun farklı kesimlerine sağlanan destek ödemelerinin yüzde 19,31 oranında yükselmesi beklenirken, destek ödemelerindeki artışlar ile birlikte temmuz ayı ödemelerinin tarihleri de araştırılan konular arasında yer alıyor.

Temmuz 2024 Yaşlı ve Engelli Aylığı Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında geçtiğimiz aylarda olduğu gibi yaşlı ve engelli aylıklarını ay ortasına doğru yaklaşırken ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktardı. Bu çerçevede, 8 Temmuz itibariyle yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri sağlandı. Yaşlı ve engelli aylıklarının ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

"Bu kapsamda 2,7 milyar lira yaşlı ve 2,1 milyar lira engelli aylıkları olmak üzere toplam 4,8 milyar lira tutarındaki aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz. Vatandaşlarımızın herhangi hak kaybı yaşamaması için temmuz ayı farklarını da ağustos ayı dönem ödemesiyle birlikte hesaplara aktaracağız. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam ve etkin katılımları için bağımsız şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda yanlarında olmaya gayret ediyoruz." dedi.

Zamlı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Tarihi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarını ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarmasının ardından zamlı ödemelerin hangi tarihlerde gerçekleştirileceği de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı ve engelli aylıklarına memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Bu çerçevede, memur maaşlarının yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından yaşlı ve engelli aylıklarının da yüzde 19,31 oranında yükselmesi bekleniyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklamasına göre ağustos destek ödemeleri zamlı olarak hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılacak.

Gündem Haberleri