Aile Bakanlığı KARAR ALDI! Artık Zamlı Ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın hangi tarihten itibaren destek ödemelerini zamlı olarak hesaplara yatıracağı merak ediliyor.

Haziran ayında enflasyonun yüzde 1,64 olarak gerçekleştiği temmuz ayının ilk günlerinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyuruldu. Milyonlarca memurun ve emeklinin merakla beklediği enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emekli maaş zammı için hesaplamalar gerçekleştirilirken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimlerine sağladığı sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerindeki artışları merak ediyorlar. Bu çerçevede, sosyal yardımlardaki artışların hangi tarihten itibaren destek ödemelerinin zamlı olarak verileceği belli oldu.

Sosyal Yardım Temmuz 2024 Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapmıştı. Bu çerçevede, temmuz ayında da söz konusu destek ödemelerinde memur maaş katsayısına göre artışa gidilmesi bekleniyordu. Haziran ayı enflasyon rakamlarının temmuz ayının ilk günlerinde duyurulması ve yılın ilk altı ayındaki enflasyon verileri baz alınarak memur maaşlarının yüzde 19,31 oranda zamlanması sonrasında sosyal yardımlarda yüzde 19,31 oranda artış hayata geçti. Bu çerçevede, yaşlı ve engelli aylıklarının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, evde bakım maaşının, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımların yüzde 19,31 oranında zamlanması bekleniyor.

Zamlı Sosyal Yardımlar Ödeme Tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlara yüzde 19,31 oranında zam yapmasının ardından temmuz ayının ortalarında destek ödemelerinin hangi tarihten itibaren zamlı olarak hesaplara aktarılacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı zamlı destek ödemelerini ağustos ayından itibaren hesaplara aktaracak. Bu çerçevede, temmuz ayı yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin sağlamasının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ağustos ayından itibaren zam farklarının verileceğini belirtmişti. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, evde bakım maaşının ağustos ayından itibaren zamlı olarak ülke genelindeki vatandaşlara sağlanması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri