Aile Bakanlığı’ndan Kadınlara Destek! Bayram Sonrası Müjde Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadın girişimcilerin ihtiyaç duydukları desteklere ilişkin yapılan çalışmalara dair bilgi verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın haziran ayında Kurban Bayramı öncesinde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara çeşitli destek ödemelerini iletmesinin ardından temmuz ayı ödeme tarihleri merak ediliyor. Sosyal yardımlar genellikle ay ortasında hesaplara aktarıldığı için 10-20 Temmuz tarihleri arasında toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren sosyal yardımlar verildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. Destek ödemelerinin hangi tarihlerde sağlanacağının yanı sıra, yeni projeler ile ilgili de bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metinleriyle kamuoyu aydınlatılıyor.

Kadın Girişimcilere Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kadın girişimcilerin ihtiyaç duydukları desteklere web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. Kadın girişimcilere sağlanacak olan destekler tek bir platformda toplanırken, detaylara ilişkin bilgi veren Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

“Kadın girişimciler destek ve teşvikler başlığı altında, bakanlıklar, KOSGEB, Kredi Garanti Fonu, bankalar, kalkınma ajansları gibi kurum ve kuruluşlar tarafından sunulan destek ve teşviklere kolayca ulaşabiliyor. Ayrıca Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürüttüğümüz “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında kadın kooperatiflerinin ve ürünlerinin tanıtımı başta olmak üzere kooperatifler arasında iş birliği ağı oluşturmalarına destek olan 593 kadın kooperatifinin kayıtlı olduğu Kadın Kooperatifleri Web Portalına (www.kadinkoop.org) da erişerek, kadın kooperatiflerinin çalışma alanlarına ilişkin bilgi sahibi oluyor. Kadın girişimcilerimiz yine web sitesi üzerinden Bakanlığımızca yürütülen “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi” kapsamında oluşturulan dijital portaldaki (www.geleceginikurangenckadinlar.org) fırsatlar haritasında iş, staj, eğitim ve girişim desteklerinden yararlanıyor. Asistan desteği ile yapay zekanın avantajlarından faydalanarak sorularını yazıp, ihtiyaç duydukları bilgiye daha kısa sürede ulaşabiliyor” dedi.

Aile Bakanlığı Destekleri 2024

Kadın girişimcilere destek olabilmek için hayata geçirilen projelere ilişkin bakanlık resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın toplumun farklı kesimlerine sunacağı sosyal yardımlar da merak ediliyor. Haziran ayında ve ilerleyen süreçlerde farklı destek programları hayata geçirildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Gündem Haberleri