Aile Bakanlığı’ndan Zam Müjdesi Gelecek! 6000 TL’den Fazla Ödeme Yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önümüzdeki süreçlerde yapacağı zam neticesinde sosyal yardımların kaç TL olacağı merak ediliyor.

Kurban Bayramı öncesinde düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerinin azaltabilmek için ortalama 5330 TL sondaki sosyal ve ekonomik destek ödemesi iletirken, haziran ayı ödemelerinin tamamlanmasının ardından temmuz ayı ödeme takvimi merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesini genellikle ay ortasından sonra hesapları aktardığı için 20 Temmuz civarında SED yardımının verileceği düşünülüyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin temmuz ayında hangi tarihte hesaplara aktarılacağının yanı sıra artış miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

SED Yardımı Ne Kadar Artacak?

Sosyal ve ekonomik destek ödemesine temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zam yapılacağı için sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar da memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplamaları yakından takip ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesine ocak ayında yüzde 50'ye yakın oranda zam yapmıştı. Temmuz ayında ise memur maaşlarının yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağı düşünüldüğü için sosyal ve ekonomik destek ödemesinde yüzde 20 yakın oranda artış hayata geçebilir. Böylece ortalama sosyal ve ekonomik destek ödemesi 6000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

SED Yardımı Kimlere Verilir?

Temmuz ayında sağlanacak artış neticesinde ortalama sosyal ve ekonomik destek ödemesinin tutarının 6000 TL seviyesine çıkacağına dair tahminler bulunurken, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden kimlerin faydalanabileceği de merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metnine göre sosyal ve ekonomik destek ödemesinden düşük gelirli ailelerde bulunan öğrenciler faydalanabiliyorlar. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi kapsamında dar gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olunabilmesi ve ailelerin maddi yüklerinin hafifletilebilmesi amaçlanırken, önümüzdeki süreçlerde ayın ortasından sonra ödemeler yapıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Ekonomi Haberleri