Aile Destek, Evde Bakım, 65 Yaş Aylığı! Zam Hesaplandı

İki gün sonra açıklanacak olan enflasyon verileri öncesinde sosyal yardım ödemelerindeki artışlara dair hesaplamalar yapılıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasına iki gün kaldı. Çarşamba günü haziran enflasyon rakamlarının duyurulmasının ardından milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına zam yapılacak olmasının yanı sıra sosyal yardım ödemelerinde de artışa gidilecek. Bu çerçevede, aile destek paketinden evde bakım maaşına, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yaşlı ve engelli aylıklarına kadar farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağını ve zam oranını merak ediyorlar.

Sosyal Yardımlara Temmuz 2024 Zammı

Sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşların gözü kulağı bu hafta çarşamba günü açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını çarşamba günü duyurmasının ardından memur maaş katsayısı belirlenecek. Memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerinde de artışa gidilecek. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında artacağı düşünüldüğü için sosyal yardımlar da yüzde 20 civarında yükselebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da destek ödemelerindeki artışların netlik kazanmasının ardından resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunacak.

Sosyal Yardımlardan Hangilerine Zam Gelecek?

Sosyal yardımların yüzde 20 civarında zamlanacağına ilişkin hesaplamalar yapılırken, hangi destek ödemelerinde artışa gidileceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinde ise artış beklentisi bulunmuyor. Haziran ayı aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayında sağlamasının ardından programın sona ereceği tahmin edildiği için aile destek paketinde herhangi bir artış yaşanması beklenmiyor.

Gündem Haberleri