Aile Destek Ödemesi Başlıyor! Temmuz Desteği Verilecek

Aile destek paketinin son ödemelerinin hangi tarihte yapılacağına ilişkin temmuz ayı öncesinde araştırmalar yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gelecek hafta aile destek programının son ödemelerini hak sahiplerine iletmesi ve programın tamamlanması bekleniyor. Bu çerçevede, haziran ayının son günü itibariyle aile destek paketi ödemelerine ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Aile destek programından yaralanan vatandaşlar da temmuz ayında 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren sosyal yardımların hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağına ve destek ödemelerinin süresinin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin araştırmalar yapıyorlar.

Aile Destek Temmuz 2024 Ödemesi

Aile destek paketi ödemelerinin tarihlerine ilişkin açıklama yapılmasa da temmuz ayı ödemeleri için önceki aylardaki tarihler baz alınarak tahminler yürütülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerini genellikle ay ortasına doğru hesaplara aktarıyor. Bu durumda, 10 Temmuz itibariyle 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek programının son yardımları verilebilir. Temmuz ayının ortalarına doğru yaklaşırken aile destek paketi ödemelerinin sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu aydınlatılacak.

Aile Destek Ödemesi Bitecek Mi?

Hane içinde kişi başına düşen aylık eline göre 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayının ortalarına doğru hesaplara aktarılması beklenirken, sosyal yardım programının sona erip ermeyeceği de merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metnine göre haziran ayı ödemelerinin temmuz ayında sağlanması ile birlikte aile destek paketi tamamlanacak. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayında sağlanması ile birlikte programın bitmesi bekleniyor. Aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatılmasına ilişkin herhangi bir karar alınmadı. Konu ilişkin bir düzenleme hayata geçerse bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir.

Gündem Haberleri