Aile Destek Ödemesi SON DAKİKA! Merak Ediliyordu Açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayı aile destek paketi ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin geçtiğimiz günlerde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmasının ardından hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte sağlanacağı merak konusu olmuştu. Bu çerçevede, toplam 4 milyar TL tutarındaki temmuz ayı aile destek paketi ödemeleri bugün itibariyle verildi. Ödemelerin sağlamasının ardından detaylar araştırılırken, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulundu.

Aile Destek Paketi Ödemesi 2024 Temmuz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayının ilk günlerinden itibaren merakla beklenen aile destek paketi ödemelerini bugün itibariyle ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletti. 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin sağlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

“İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırdık. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yaptık. Bu kapsamda sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine arz odaklı ve erişilebilir hizmet ağımız ile ulaşıyoruz” diye konuştu.

Aile Destek Ödemesi Bitti Mi?

Temmuz ayı aile destek paketi ödemelerinin sağlanması ile birlikte programın sona erip ermediği merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın haziran ayı aile destek paketi ödemelerini temmuz ayında sağlamasının ardından programın tamamlanacağı tahmin ediliyordu. Bu çerçevede, bugün itibariyle iletilen destekler ile birlikte aile destek paketi ödemelerinin sona ermesi bekleniyor. Sürenin uzatılmasına ilişkin herhangi bir karar alınması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir. Aile destek paketinden ve farklı sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar da güncel gelişmeleri yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri