Aile Destek Programı: 1250 TL’nin Temmuzda Verileceği Tarih

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında 1250 TL'ye kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerini hangi tarihte sağlayacağı merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar 2 Temmuz itibariyle destek ödemelerindeki artışlara ve ödeme tarihlerine ilişkin araştırmalara hız kesmeden devam ediyorlar. Bu çerçevede, bu ay itibariyle sona erecek olan aile destek paketinin son yardımlarının hangi tarihlerde iletileceği araştırılıyor. Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri baz alınarak temmuz ayı aile destek paketi ödemeleri için tahminler yürütülüyor. Aile destek paketinden yararlanan vatandaşlar da güncel beklentileri yakından takip ediyorlar.

Aile Destek Ödemesi 2024 Temmuz

Temmuz ayındaki aile destek programı ödemelerinin sağlanması ile birlikte söz konusu sosyal yardım programı tamamlanacak. Temmuz ayı aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihte iletileceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de önceki aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Temmuz civarında 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin sağlanması bekleniyor. Aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatılmasına ilişkin herhangi bir karar alınması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir.

Aile Destek Ödemesine Zam Gelecek?

Temmuz ayında da hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin iletilmesi beklenirken, aile destek paketi ödemelerinde artış olup olmayacağı da araştırılıyor. Haziran ayı aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayının ortalarına doğru sağlanmasının ardından aile destek paketi ödemeleri tamamlanacak ve sürenin uzatılacağına ilişkin herhangi bir açıklama da gelmedi. Bu durumda, gelecek hafta itibariyle aile destek paketi ödemesinin sağlanmasının ardından programın sona ereceği düşünüldüğü için herhangi bir zam beklentisi de bulunmuyor. Aile destek paketinde ve farklı sosyal yardım programlarında yeni kararlar alınması halinde de bakanlık kamuoyunu aydınlatabilir.

Gündem Haberleri