AK Parti'den Doğan Aydal'a Sert Tepki: 'Erdoğan'a Yönelik Saygısızlık Kınandı'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkanvekili Efkan Ala, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Aydal'ın ifadelerini "çirkin bir şuursuzluk ve saygısızlık" olarak nitelendirdi ve şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vesayetle mücadeleden terörle mücadeleye, 7 Şubat'tan 15 Temmuz'a kadar karşılaştığı tüm zorluklara cesurca karşı koyduğunu tüm dünya bilmekte ve milletimiz takdir etmektedir. Doğan Aydal'ın bu saygısız ifadeleri, bir çirkinliğin dışa vurumu ve haddi aşmaktan başka bir şey değildir. Bu tür çirkinlikler ve iftiralarla geçmişte çok mücadele ettik, bundan sonra da siyasi ve hukuki olarak gereken cevabı vereceğiz."

Benzer şekilde, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala da Aydal'ın sözlerini kınayarak, "Erdoğan anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika'ya gider" şeklindeki ifadelerini "müflis bir zihnin çirkin hezeyanları" olarak tanımladı. Ala, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanına böylesine seviyesiz sözler söylemek kimsenin haddine değildir. Her türlü politik seviyenin altındaki bu ifadeleri esefle kınıyor ve reddediyoruz. Yeniden Refah Partisi'nin yetkili kurullarının, bu kişi hakkında devlet ve demokrasi terbiyesinin gereğini yapacaklarını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Bu gelişmeler, siyasi arenada gerilimi artırırken, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sahip çıkma ve hakaretlere karşı net bir duruş sergileme kararlılığını ortaya koyması olarak değerlendiriliyor.

Gündem Haberleri