Akaryakıt Alımında Sistem Değişiyor! Tüm Ülkede Geçerli Olacak

Ulusal taşıt tanıma sisteminin ilerleyen süreçte devreye alınması beklenirken, söz konusu düzenlemenin detayları merak ediliyor.

Vergi kaçakçılığının önüne geçilebilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışmaları devam ederken, ticari araçların kayıtdışı akaryakıt alımına da yakın takip getirilecek. Bu çerçevede, ulusal taşıt tanıma sisteminin devreye girmesiyle plaka girişi usulsüz akaryakıt alımının düzenlemesi engellenerek akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi için adım atılması beklenirken, düzenlemenin detayları ve hangi tarihten itibaren geçerli olacağı temmuz ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor.

Ticari Araç Akaryakıt Alımı Takibi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaya göre ulusal taşıt tanıma sistemi çerçevesinde elle plaka girişi ve bu sayede usulsüz akaryakıt fişi düzenlenmesi engellenecek. Akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi için söz konusu adımın atılması beklenirken, uygulamanın başlama tarihi de 1 Ocak 2025 olacak. Zorunluk getirilen taşıtlar için sistem kapsamında düzenlenen belgeler, vergi kanunları bakımından hiç düzenlenmemiş sayılacak. Ticari araçların kayıtdışı akaryakıt alımının yanı sıra farklı sektörlerdeki kayıtdışılığın ve vergi kaçırmanın önüne geçilmesi bekleniyor. Bu durumda, yeni düzenlemelerin hayata geçmesi durumunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.

Akaryakıt Fiyatları 14 Temmuz 2024

Araç sahipleri güncel düzenlemeleri yakından takip ederken, akaryakıt fiyatları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Temmuz ayının ortalarında da küresel ve bölgesel pek çok gelişmeye bağlı olarak akaryakıt fiyatlarında değişimler yaşanıyor. Bu çerçevede, il, ilçe ve istasyon bazında değişiklik göstermekle birlikte 14 Temmuz itibariyle üç büyükşehirdeki güncel akaryakıt fiyatları şöyle:

İstanbul Avrupa yakası akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 44.90 TL
Motorin litre fiyatı: 44.82 TL
LPG litre fiyatı: 22.94 TL

İstanbul Anadolu yakası akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 44.77 TL
Motorin litre fiyatı: 44.73 TL
LPG litre fiyatı: 22.39 TL

Ankara akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 45.70 TL
Motorin litre fiyatı: 45.65 TL
LPG litre fiyatı: 22.94 TL

İzmir akaryakıt fiyatları

Benzin litre fiyatı: 46.09 TL
Motorin litre fiyatı: 46.09 TL
LPG litre fiyatı: 22.64 TL

Ekonomi Haberleri