2018 yılı Ocak ayı sektörel bazda ihracat rakamlarını değerlendiren Uğur, 2018 yılı Ocak ayı sektörel bazda ihracat rakamlarına göre Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının 2017 yılının eş değer dönemine kıyasla yüzde 15,1 oranında bir artış kaydederek 1,4 milyar dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti. Sektörün Ocak ayı Türkiye toplam ihracatındaki payının ise yüzde 11,8 olduğunu kaydeden Uğur, 2018 yılının ilk ayında Türkiye’den en fazla hazır giyim ve konfeksiyon ihraç edilen ülkelerin Almanya, İspanya ve İngiltere olarak sıralandığını belirtti. AKİB olarak 27,2 milyon dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştirildiğinin altını çizen Uğur, bir önceki yılın eş değer dönemine kıyasla sektör ihracatında miktar bazında yüzde 19 azalış olmasına rağmen değer bazında yüzde 6 oranında bir azalış görüldüğünü ve ülke geneli hazır giyim ve konfeksiyon ihracatındaki payının yüzde 2 olduğunu dile getirdi. Uğur, ihracatı ürün gruplarına göre incelediğinde bayan dış giyimin yüzde 43 pay ile ilk sırada, bay dış giyimin yüzde 20 ile ikinci sırada, pamuklu ev tekstilinin ise yüzde 13 ile ise üçüncü sırada yer aldığını ifade ederek, "2017 yılı Ocak ayı ile kıyaslandığında, ilk 10 sırada yer alan ürün gruplarından diğer ev tekstili, bebe iç giyimi ve eşyası, diğer yatak eşyası ihracatında önemli oranda artış kaydedildi" şeklinde konuştu.
Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin 2018 yılı Ocak ayında değer bazında ihracatını ülkelere göre de değerlendiren Uğur, "İspanya yüzde 29 pazar payı ile ilk sırada, Almanya yüzde 17 ile ikinci sırada ve Suudi Arabistan ise yüzde 7 ile üçüncü sırada yer aldı. Irak ve Polonya pazarlarına ihracatın yüzde 200’den fazla arttığı 2018 Ocak döneminde, AHKİB 81 ülkeye ihracat gerçekleştirdi" diye konuştu.
2017 yılı aynı döneme kıyasla, İspanya’ya ihracatta yüzde 62’lik değer artışı yaşanmasının özellikle İspanya’nın Avrupa’nın ihtiyacı olan hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri tedarikinde oldukça hızlı ve kaliteli ürünler sunmasına bağlayan Uğur, diğer pazarlarda da aynı artışın yakalanması gerektiğini ifade ederek, "Bunun yanında 2017 yılının İspanya’ya yüzde 60’ın üzerinde bir değer artışı ile kapanmasını, İspanya’nın bu yıl da gerek ülkemiz gerekse de bölgemiz ile işbirliğini ve ticaretini daha üst seviyeye taşıması olarak değerlendirebiliriz" dedi.