Altın Borcu Olanların Dikkatine! Çeyrek Altın 5000 TL Olabilir

Altın yatırımı yılın her döneminde tercih edilen önemli yatırım araçları arasında yer almayı başarmıştır. Altınla ilgili yapılan tüm açıklamalar da merak içerisinde araştırılmaktadır. Çeyrek altının yıl sonu hedefi herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

Temmuz ayının gelişiyle beraber 6 aylık enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından hemen her türde ürüne zam geldi. Hal böyle olunca altın fiyatları da değişiklik gösterdi. Enflasyon verileri açıklandıktan sonra altın fiyatları resmen tartışma konusu oldu. Altın fiyatları son zamanlarda tarihi seviyesine ulaştı. Konuyla alakalı İslam Memiş açıklama yaptı. Yapılan açıklama kapsamında altın yatırımı yapan kişilere de uyarı yapıldı. İslam Memiş tarafından yapılan açıklamada altın sahipleri için önemli gelişmeler yaşanacağı belirtildi.

Altın 5000 TL Olacak

Amerika Birleşik Devletleri tarafından açıklaması yapılan Tüketici Fiyat Endeksi, Türkiye'de açıklanan enflasyon rakamlarının ardından altın fiyatları da artış gösterdi. Özellikle ekonomi piyasasında hareketlilik yaşanması sebebiyle altın ve gümüş fiyatlarında hızlı bir yükselişe sebep olduğu belirlendi.

FED tarafından açıklanan kararın hemen ardından ons altın fiyatı bir anda 40 dolar artış gösterdi. Artış göstermesiyle beraber altın yatırımcısı tedirgin olurken altın borcu olan kişiler altında yaşanan artışı merak içerisinde araştırmaktadır. İslam Memiş tarafından son yapılan açıklamada;

Altının gramı şuanda 2535 TL seviyesinde. Serbest piyasada bu rakam 2550 TL'yi geçiyor. Gram altın fiyatının yeni rekoru 2567 TL'yi gördü. Her yatırımcıya bayramdan önce Temmuz ayının hazırlığını yapın demiştik. Altınla ilgili yıl sonu tahminimiz hala aynı. Gram altın hedef fiyatı 3000 TL ile 3500 TL arasında olacak. Elbette fiyatlar değişkenlik gösterecektir. Altın fiyatı değişiklik gösterirse gram altın 5 bin TL, yarım altın 10 bin TL, tam altın da 20 bin TL olabilir. Fakat bu rakamlar yıl sonuna kadar olması öngörülen rakamlardır.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir.

Ekonomi Haberleri