ALTUN Minübüs Şoförlerinin Dertlerini Dinledi

Hak ve Eşitlik Partisi Milletvekili Adayı Yücel ALTUN dolmuş duraklarını ziyaret edip minübüs esnafının sıkıntılarını dinledi.
“Taşımacıların kurtuluşu olacağız” diyen ALTUN, Yol (km) baz alınarak fiyat belirlenecek daha aşağı fiyata taşımalar engellenecek. Bu sistemle piyasadaki haksız rekabet önlenecek, minibüsçülerimizin taşımada istikrarlı bir fiyat sistemine geçişi sağlanacaktır.
 
Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde sadece taşımacılara ait bir Genel Müdürlük kurulacak; Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde sadece Nakliyecilere ve taşımacılara ait bir Genel Müdürlük kurulacağını söyleyen ALTUN, “bu sistemle taşımacıların sorunlarının çok kısa sürede giderilmesi için yeni birimler kurulacak, taşımacıların sorunlarına acil çözümler üretilecek.
 
 Nakliye ve taşıma fiyatlarının, kurulacak komisyonlarca mazot, yedek parça vs. giderlerdeki artışa göre periyodik olarak arttırılmasını sağlanacak” dedi. ALTUN: “Taşımacılık belgesi olan esnaflara, yaşı 10 yılı geçmiş araçlarının değiştirilmesi için en az 30.000-100.000 TL ilk yıl ödemesiz 5 yıl ödemeli faizsiz kredi kullandırılacak. Bu sistemle hava kirliliğinin önüne geçilerek, kazalara sebep olan ve sık sık yolda kalan eski model araçların trafikten çekilmesi sağlanacak” dedi. 
 
Akaryakıt fiyatlarında mazotun 1.50 tl, benzinin 2.00 tl yapılarak vergi kaçakçılarına son verileceğini de sözlerine ekleyen ALTUN, “ Bu sayede hem akaryakıtta yılda 50 milyar TL olan kaçakçılığın önüne geçilerek,  mazotun yüksek fiyatı nedeniyle kullanılan kaçak akaryakıt engellenmiş olacak. Ayrıca, yine yüksek fiyatlı mazot nedeniyle kullanılan on numara yağ, ayçiçeği yağı kullanımının önüne geçilerek, ülkemizin ekonomisine ve araçlara verdiği zarar önlenecek” dedi. 
 
  Ayrıca dolmuşçu esnafının belini büken vergi ve pirim bedellerinde de düzenlemeye gidilerek ekmek ve huzura kavuşmaları sağlanacaktır dedi.
 

Siyaset Haberleri