Annelere Babalara Yardım! Destek Paketi Verilecek Hemen Bakın

Temmuz ayının ortalarına doğru ülke genelindeki farklı belediyeler annelere babalara sağlanacak olan desteklere ilişkin bilgilendirmede bulunuyorlar.

Yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin temmuz ayında hesaplara aktarılmasının ardından bu hafta ve önümüzdeki hafta aile destek paketi ödemelerinin, evde bakım maaşının sağlanacağı düşünülüyor. 20 Temmuz civarında da sosyal ve ekonomik destek ödemesi iletilebilir. Söz konusu desteklere ilişkin sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar gelişmeleri yakından takip ederken, ülke genelindeki farklı belediyeler de destek programlarına ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyorlar. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yenidoğan destek paketini açıklamasının ardından detaylar merak konusu oldu.

Yeni Doğan Destek Paketi

Yeni doğan bebeklere destek olabilmek için ülke genelindeki farklı belediyeler çeşitli çalışmalar yürütürken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de yeni doğanlara destek olabilmek için yeni doğan destek paketini duyurdu. Söz konusu desteğin açıklanmasının ardından detaylar merak edilirken, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sosyal ve ekonomik yönden zorluk yaşayan Tekirdağlılara destek olmak amacıyla ‘Yenidoğan Destek Paketi’ni hayata geçiriyor. Bu kapsamda temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ve yeni doğan bebeği bulunan ailelerin en mutlu günlerinde yanlarında olmak ve desteklemek amacıyla uygulamaya koyulan ‘Yenidoğan Destek Paketi’ için başvuru süreci başladı. 0-3 aylık bebeklere yönelik başlatılan proje kapsamında dağıtımı yapılacak destek paketlerinin içeriğinde; bebek sırt çantası, zıbın takımı, alt açma minderi, dijital kalem tipi ateş ölçer, bebek bezi, ıslak mendil, biberon, müslin örtü, nazar boncuğu ve anahtarlık bulunuyor. Destek paketinden yararlanmak isteyen ve Tekirdağ il sınırları içerisinde ikamet eden 0-3 aylık bebeği bulunan ihtiyaç sahibi aileler başvuru ve detaylı bilgi için https://sosyal.tekirdag.bel.tr internet sitesini ziyaret edebilirler’’ ifadelerine yer verildi.

Ailelere Destek Ödemeleri 2024 Temmuz

Dar gelirli ailelere destek olabilmek için hayata geçirilen desteklere dair araştırmalar yapılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayında ileteceği yardımlar da merak ediliyor. Bu durumda, çocuğunun eğitim hayatına devam eden ailelere destek olabilmek için 20 Temmuz civarında sosyal ve ekonomik destek ödemesi iletilmesi durumunda bakanlık açıklamalarda bulunacak.

Ekonomi Haberleri