Annelere ve Babalara Müjde! Çocuğu Okula Gidene DEVLET YARDIMI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın dar gelirli hanelerde çocuğu okula giden ailelere sağladığı desteklere dair araştırmalar yapılıyor.

Evde bakım maaşı ödemelerinin birkaç gün önce sağlamasının ardından zamlı sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, ağustos ayı itibarıyla destekler vatandaşların hesaplarına aktarılmaya devam ederken, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi olup dar gelirli hanelerde bulunan çocuklara destek olabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesini iletmeye devam ediyor. Ağustos ayının ortalarında sosyal ekonomik destek ödemesinin hangi tarihlerde hesaplara aktarılacağı merak ediliyor. Önceki aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak ağustos ayı sosyal ekonomik destek ödemesi için tahminler yürütülüyor.

2024 Ağustos SED Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ağustos ayında sosyal ekonomik destek ödemesini hangi tarihte sağlayacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak 17 Ağustos itibariyle tahminler yürütülmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödeme tarihine ilişkin bilgilendirmede bulunmasa da geçtiğimiz aylardaki ödeme sürecinin dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 20 Ağustos dolaylarında bakanlığın sosyal ve ekonomik destek ödemesini iletmesi bekleniyor. Önümüzdeki haftanın ilk günlerinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin zamlı olarak ülke genelindeki vatandaşlara verilmesi durumunda da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

SED Yardımı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önümüzdeki haftanın ilk günlerinde sosyal ve ekonomik destek ödemesini yurt çapındaki vatandaşların hesabına aktaracağına dair tahminler bulunurken, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin güncel tutarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin tutarına ilişkin temmuz ayında bilgilendirmede bulundu. Memur maaş katsayısına göre gerçekleşen hesaplamalar neticesinde sosyal ve ekonomik destek ödemesi yüzde 19.31 oranında yükselirken, yapılan zam neticesinde ortalama tutar 6360 TL seviyesine yükseldi. Bu durumda, ağustos ayında ortalama 6360 TL olan zamlı sosyal ve ekonomik destek ödemesi verilecek.

Ekonomi Haberleri