Araba Almak İsteyenlere PİYANGO Vurdu! Yüzde Sıfır Faizli 300 Bin TL

Araç almayı düşünen vatandaşlar haziran ayının ortalarında da firmaların güncel finansman desteklerinin detaylarını merak ediyorlar.

Haziran ayının ortalarında firmalar resmi internet siteleri üzerinden yayınladıkları listeler ile farklı otomobil modellerinin güncel fiyatları ile ilgili bilgilendirmede bulunuyorlar. Araç fiyatları haziran ayında da küresel ve bölgesel gelişmelere bağlı olarak değişkenlik gösterirken, otomobil almayı düşünen vatandaşlar da söz konusu listelerin yanı sıra kampanyaları yakından takip ediyorlar. Ford da resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile bireysel müşteriler için geçerli olan 300.000 TL, 12 ay vade ve yüzde 0 faiz fırsatının detayları ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Ford Araç Alımı Kampanyası

Ford tarafından yapılan açıklamaya göre Focus, Kuga ve Puma binek model araçların satın alımlarında geçerli olmak üzere bireysel müşteriler için 300.000 TL, 12 ay vade ve yüzde 0 faiz fırsatı sunulurken, tüzel müşteriler için 800.000 TL, 12 ay vade ve yüzde 2,99 faiz kampanyası sağlanıyor. Söz konusu kampanyanın açıklamasının ardından detaylar merak konusu olurken, Ford’un resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metni şu şekilde:

‘’Belirtilen aylık %0 kampanya faizi, gerçek kişilerin bireysel amaçlı araç alımlarının konu olduğu 300.000 TL tutarlı ve 12 ay vadeli Yapı Kredi Bankası kredilerinde geçerlidir. Belirtilen faiz oranına karşılık gelen aylık taksit tutarı 25.000,00 TL'dir. Bu kredi tutarı, taksit tutarı ve vade için; bir kereye mahsus ve peşin olarak tahsil edilen 1.844,40 TL kullandırım ücreti, vergiler ve rehin tesis ücreti dahil edildiğinde Yapı Kredi Bankası kredisinin aylık toplam maliyet oranı % 0,0900 ; yıllık toplam maliyet oranı % 1,1310 olmaktadır. Belirtilen senaryo BDDK'nın belirlediği kurallar çerçevesinde 300.000 TL kredi kullanılabilen araçlar için geçerlidir. Azami kredi tutarı BDDK tarafından belirlenen yasal limitlere göre her bir araçta farklılık gösterebilir’’

İkinci Elde Araba Fiyatları Düşer Mi?

Ford resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile 300.000 TL, 12 ay vade ve yüzde 0 faiz fırsatı ile ilgili bilgilendirmede bulunurken, otomobil almayı düşünen vatandaşlar da ikinci el araç piyasasının nasıl şekilleneceğini merak ediyorlar. Küresel ve bölgesel gelişmeler sıfır otomobil fiyatlarının değişmesine sebep olabildiği için ikinci el araçlarda sıfır otomobillere bağlı olarak değişkenlik gösterecek.

Ekonomi Haberleri