Asgari Ücret Zammı! 3 Sendikadan Ortak Açıklama Geldi

Asgari ücret zammı ile ilgili gelişmeler temmuz ayında da yakından takip edilirken, sendikalardan ortak açıklama geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun önceki hafta haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurması ve söz konusu enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından milyonlarca emeklinin ve memurun maaşında artışa gidilmesi sonrasında özel sektörde çalışan asgari ücretliler de maaşlarında artış olup olmayacağını merak ediyorlar. Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağı geçtiğimiz süreçlerde yapılan açıklamalar neticesinde netlik kazanmıştı. Bu çerçevede, asgari ücret zammına dair taleplerin gündeme gelip gelmeyeceği merak edilirken, Hak İş, Türk İş ve DİSK ortak açıklamada bulundu

Asgari Ücret Zammı 2024

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağının belli olmasının ardından asgari ücretli çalışanlar da zam ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladılar. Hak İş, Türk İş, ve DİSK Türk İş Genel Merkezi'nde ortak açıklamada bulundu. Sendikalar asgari ücretin ortalama ücret haline geldiğini ve artırılması gerektiği belirttiler. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da üç konfederasyonun ortak taleplerini aktarırken, en düşük emekli aylığının asgari ücret tutarında olması gerektiğini belirtti.

Asgari Ücret Ne Zaman Artacak?

Üç sendikanın asgari ücret zammı ile ilgili açıklama da bulunmasının ardından, asgari ücretli çalışanlar da asgari ücret zammını tarihine ve hangi oranda artacağına dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için aralık ayında işçi ve işveren temsilcilerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelmesi bekleniyor. Söz konusu toplantılar neticesinde asgari ücret zammı belirlenecek. Asgari ücretin yüzde 30 %40 aralığında zamlanacağına ilişkin tahminler bulunduğu için 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaş 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında yer alabilir.

Ekonomi Haberleri