Asgari Ücret Zammı! SGK Başuzmanı Tarih ve Rakam Paylaştı

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, yeni iddialar da gündeme gelmeye devam ediyor.

Asgari ücretli çalışanların gözü kulağı maaş zamlarına ilişkin resmi makamlardan gelecek açıklamalara çevrildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağını belirtmişti. Bu çerçevede, iki gün sonra açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları sonrasında milyonlarca emeklinin ve memurun maaşında artışa gidilmesi beklenirken, asgari ücretli çalışanlar da maaş zammının ne zaman belirleneceğini ve gerçekleşecek artış neticesinde asgari ücretin kaç TL olacağını merak ediyorlar.

Asgari Ücret Zam Tahmini 2024

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağının netlik kazanmasının ardından asgari ücret zammının hangi tarihte gerçekleşeceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Asgari ücret zammı ile ilgili yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, SGK Başuzmanı İsa Karakaş da asgari ücret zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İsa Karakaş’ın tahminine göre eylül ayında asgari ücrette artışa gidilebilir. Söz konusu artışın 4000 TL olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Asgari Ücret Ne Zaman Zamlanacak?

Bu ay itibariyle asgari ücrete zam yapılmayacağı belli olurken, asgari ücretli çalışanlar da zam tarihi ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Asgari ücret zammının yıl sonunda netlik kazanması bekleniyor. Bu çerçevede, aralık ayında i̇şçi ve işveren temsilcileri geçtiğimiz yıl olduğu gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelecekler. Yapılacak olan toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaşlar belirlenecek. Asgari ücretin yüzde 30 ile 40 dolaylarında zamlanması halinde 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretlinin maaşı 22.000 TL ile 24.000 TL arasında yer alabilir. Asgari ücretli çalışanlar da asgari ücret tespit komisyonu toplantılarından çıkacak neticeleri yakından takip edecekler.

Gündem Haberleri