Asgari Ücrete 8.000 TL Zam Teklifi! Canlı Yayında Kameralar Karşısında Konuştu

Asgari ücret zammına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, CHP Sözcüsü Deniz Yücel de açıklamalarda bulundu.

Emekli ve memur maaşlarındaki artışların netlik kazanmasının ardından gündemin ilk sıralarında asgari ücret zammı ile ilgili gelişmeler yer alıyor. Bu çerçevede, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ederken, partilerden de asgari ücret zammı ile ilgili teklifler geliyor. CHP Sözcüsü Deniz Yücel de asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret Zammı Temmuz 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sürerken asgari ücret zammının da aralarında yer aldığı çeşitli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin 25.000 TL olması gerektiğini belirten Yücel:

‘’Türkiye, Avrupa’da asgari ücretin en düşük olduğu ülkeler arasında. Türkiye’de çalışan nüfusun yaklaşık yüzde 50’si asgari ücret ve civarında ücretlerle yaşam savaşı veriyor. Buradan Sayın Erdoğan’a ve Mehmet Şimşek’e sesleniyorum. Asgari ücret konusunda bilgiçlik taslamayı bırakın ve asgari ücreti en az 25 bin lira yapın. Milyonluk makam araçlarına bütçe var, çift maaşlara bütçe var, temsil, tören, ağırlama ve toplantı giderlerine bütçe var ama asgari ücretliye, emekliye, emekçiye bütçe yok öyle mi? En düşük emekli maaşı, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır. Mutlaka ama mutlaka emeklilere refah payı verilmelidir. Halkı inim inim inleterek, itibardan tasarruf etmeyen AKP, ülke kaynaklarını har vurup harman savurmaya devam ediyor’’ dedi.

Asgari Ücret Ne Zaman Artacak?

Asgari ücret zammı ile ilgili farklı partiler teklifini duyururken, asgari ücretin hangi oranda artacağı ve zammın ne zaman netlik kazanacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Asgari ücret zammının belirlenebilmesi için aralık ayında işçi ve işveren temsilcilerinin asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelmesi bekleniyor. Gerçekleşecek olan toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağım maaşlar belirleyecek. Asgari ücretli çalışanlar da aralık ayındaki toplantılardan çıkacak neticeleri yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri