Asgari Ücrette Yeni Rakam! BBP Lideri Teklifini Açıkladı

Asgari ücret zammına dair araştırmalar hız kesmeden devam ederken, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici açıklamalarda bulundu.

SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 24,73 oranında zamlanan maaşlar gelecek haftadan itibaren tahsis numarasının son rakamına göre iletilecek. 17-28 Temmuz tarihleri arasında sağlanacak olan zamlı maaş ödemeleri için heyecanlı bekleyiş devam ederken, emekli ve memur maaşlarının yanı sıra asgari ücret zammı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, asgari ücret zammı için farklı partiler tekliflerini iletirken, asgari ücretli çalışanlar da yeni teklifleri merak ediyorlar.

Asgari Ücrete Zam Teklifi

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin temmuz ayı itibariyle enflasyon farkı kadar artırılması ve temmuz ayından itibaren asgari ücretin net 21.205 TL olması gerektiğini belirten Destici:

‘’Partimizin görüşlerini dile getirip, yazılı olarak da Sayın Bakanımız ve heyetine sundular. Öncelikle adil bir vergi düzenlemesine ihtiyaç vardır. Yapılması gereken açık ve nettir. Asgari ücret en azından bu temmuz ayı itibariyle enflasyon farkı kadar artırılmalı, temmuz ayından itibaren asgari ücret net 21 bin 205 TL olmalıdır. Açıklanan enflasyon bu şekildedir. En düşük emekli maaşı da aynı seviyede olmalıdır. En düşük emekli maaşı asgari ücretin altında olmamalıdır’’ dedi.

Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek Mi?

Asgari ücret zammı ile ilgili farklı partiler tekliflerini iletmeye devam ederken, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada asgari ücrette ara artışın olmayacağını belirtmişti. Bu çerçevede, işçi ve işveren temsilcilerinin aralık ayında gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelmesi ve 2025 yılı öncesinde milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaşın belirlenmesi bekleniyor. Asgari ücretin yüzde 30 ile 40 dolaylarında artacağına ilişkin tahminler bulunduğu için 2025 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücret 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında yer alabilir.

Ekonomi Haberleri