Asgari Ücrette ZAM TARİHİ Belli Oldu! Toplantılar Başlayacak

Asgari ücret zammına dair temmuz ayının ortalarında araştırmalar hız kesmeden devam ederken, toplantıların ne zaman gerçekleşeceği de belli oldu.

Emekli ve memur maaş zamlarının belli olmasının ardından temmuz ayından itibaren milyonlarca emekliye ve memura zamlı maaşların iletilmesi bekleniyor. Bu çerçevede, önümüzdeki hafta başlayacak olan zamlı maaş ödemelerine ilişkin heyecanlı bekleyiş devam ederken, asgari ücretli çalışanlar da maaş zamları ile ilgili gelişmeleri temmuz ayının ortalarında yakından takip ediyorlar. Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı araştırılırken, asgari ücret tespit komisyonunun hangi tarihte toplanacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Asgari ücret tespit komisyonu toplantılarının gerçekleşmesinin ardından milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaşlar belli olacak.

Asgari Ücret Zammı 2024

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarında artışa gidilirken, asgari ücrete zam yapılmayacağı da geçtim süreçlerde resmi makamlardan gelen açıklamalar ile birlikte netlik kazanmıştı. Bu çerçevede, asgari ücret tespit komisyonu toplantılarının hangi tarihte gerçekleşeceği temmuz ayının ortalarında araştırılan konular arasında yer alıyor. Asgari ücret tespit komisyonu aralık ayında toplanacak. Aralık ayında yapılacak olan toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaşlar belirlenecek. Asgari ücretli çalışanlar da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarından çıkacak neticeleri yakından takip edecekler.

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Aralık ayında gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantıları neticesinde milyonlarca asgari ücretlinin alacağı maaşın belirlenmesi beklenirken, asgari ücretin hangi seviyeye yükseleceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Asgari ücret zammına ilişkin henüz oran telaffuz edilmedi ancak asgari ücretin aralık ayında yüzde 30 ile 40 aralığında artacağına dair tahminler gündeme gelmeye devam ediyor. Asgari ücrette yüzde 30 ile 40 arasında artışa gidilmesi halinde 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaşlar 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında bulunabilir. 2024 yılında olduğu gibi 2025 yılında da yıl içerisinde asgari ücrete ara zam yapılması beklenmiyor.

Ekonomi Haberleri