Asgari Ücrette Zam Tarihi! Emekli ve Memur Zammı Sonrası Merak Ediliyor

Emekli ve memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından milyonlarca asgari ücretli çalışan da asgari ücret zammı ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar.

Emeklilerin ve memurların maaş zamları bugün açıklanan haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından belli oldu. Bu çerçevede, milyonlarca emeklinin ve memurun alacağı zamlı maaşlar netlik kazanırken, asgari ücretli çalışanlar da asgari ücret zammı ile ilgili araştırmalara hız kesmeden devam ediyorlar. Asgari ücret zammının zaman gerçekleşeceği ve yapılacak olan zam neticesinde asgari ücretin kaç TL olacağı araştırılırken, enflasyon verileri ve çeşitli beklentiler üzerinden asgari ücret zammı için hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

Asgari Ücret Ne Zaman Artacak?

Temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarının duyurulması ile birlikte milyonlarca emeklinin ve memurun maaşında artışa gidildi. Söz konusu maaş zamlarının belli olmasının ardından, asgari ücretli çalışanlar da asgari ücret zammını merak ediyorlar. Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağı resmi makamlardan gelen açıklamalar ile birlikte netlik kazanmıştı. Bu çerçevede, asgari ücret zammının belirlenebilmesi için aralık ayında işçi ve işveren temsilcileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarında bir araya gelecekler. Söz konusu toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaşlar belirlenecek.

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu toplantılarının gerçekleşmesi ve söz konusu toplantılar neticesinde 2025 yılı boyunca milyonlarca asgari ücretli çalışanın alacağı maaşın belirlenebilmesi beklenirken, asgari ücretli çalışanlar da asgari ücretin hangi oranda zamlanacağını ve gerçekleşecek artış neticesinde maaşların kaç TL olacağını merak ediyorlar. Asgari ücret zammı için henüz oran telaffuz edilmese de asgari ücretin yüzde 30 ile 40 arasında zamlaracağına ilişkin tahminler bulunuyor. Bu durumda, 2025 yılı boyunca asgari ücretli çalışanların alacağı maaşlar 22.000 TL ile 24.000 TL aralığında yer alabilir. Asgari ücretli çalışanlar da asgari ücret zammı i̇çin gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantılarını yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri