ATM’den Para Çekenler Baksın! Tamamen Değişti

ATM’lerdeki nakit çekim limitlerinin güncellenmesinin ardından güncel limitlere dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

ATM’lerden belli bir limite kadar nakit çekim gerçekleştirilebilirken, yüksek miktarlarda ise banka şubelerine başvuruda bulunmak gerekiyordu. Bu çerçevede, günlük para çekme tutarının artıp artmayacağı merak edilirken, 15 banka tarafından alınan karar ile birlikte günlük para çekme limiti yükseltildi. Söz konusu kararın alınmasının ardından güncel limitlerin ne kadar olduğu merak ediliyor.

ATM’den Para Çekme Limiti

15 bankanın aldığı ortak karar neticesinde ATM’lerdeki günlük para çekme limiti artırıldı. Gerçekleşen artış neticesinde günlük para çekim limiti 20.000 TL seviyesine yükseldi. Gerçekleşen artış neticesinde bankaların müşterileri banka şubelerine gitmeden daha yüksek tutarlardaki paraları ATM’lerden çekebilecekler.

Kredi Kartı Temassız Limiti

ATM’lerdeki günlük para çekme limitinin 20.000 TL seviyesine yükseltilmesinin ardından farklı limitler de merak edilen konular arasında yer alıyor. ATM’lerdeki para çekme limitinin yanı sıra kredi kartı temassız ödeme limitinde de artış hak edilecek. Bu çerçevede 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olmak üzere temassız ödemelerdeki şifresiz işlem limiti yüzde 100 oranında artış neticesinde 750 TL'den 1500 TL seviyesine çıkacak.

Ekonomi Haberleri