Aylık 22.100 TL Verilecek! Bakanlık Müjdeyi Duyurdu

Farklı bakanlıkların vatandaşlara sunduğu desteklere dair temmuz ayının ortalarında araştırmalar yapılırken, bakanlıklar da kamuoyunu bilgilendiriyorlar.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleri iletmeye devam ediyor. Temmuz ayının ikinci tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki üreticilere sağlandı. Söz konusu tarımsal desteğin yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da düşük gelirli hanelere destek olabilmek için çeşitli sosyal yardımları sağlayacak. Her iki bakanlığın destek programları yakından takip edilirken, farklı bakanlıklar da destekler ile ilgili resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile kamuoyunu bilgilendiriyorlar.

Cep Harçlığı Arttı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metnine göre mesleki ve teknik öğretim kurumu öğrenci ve mezunları için protokol imzalandı. Söz konusu protokol neticesinde meslek lisesi mezunları eğer mezun oldukları alanda işbaşı eğitim programına katılım sağlanırsa alacakları günlük cep harçlığı 654 TL'den 850 TL seviyesine yükseldi. Bu çerçevede, bir ay boyunca toplamda 22.100 TL elde edilebiliyor.

Bakanlık Destekleri 2024 Temmuz

Milli Eğitim Bakanlığı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu öğrencilerine ve mezunlarına devlet teşvikleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile protokol imzalarken, söz konusu protokol çerçevesinde sunulacak olan desteklerin ayrıntılarına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metni ile açıklama yapıldı. Söz konusu destek ödemesinin yanı sıra, farklı bakanlıkların destekleri de temmuz ayının ortalarında araştırılan konular arasında yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destekler genellikle cuma günleri iletildiği için temmuz ayının son günlerine kadar cuma günleri farklı alt başlıklarda oluşan tarımsal destekler ülke genelindeki çiftçilere iletildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da sosyal yardımları ilerleyen süreçlerde iletecek. 15-20 Temmuz tarihleri arasında evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması halinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri