Bakanlık 5.782 TL Verecek! Temmuzda Sosyal Yardım Tarihi

Temmuz ayı öncesinde gelecek ay sağlanacak olan sosyal yardımlara ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşların haziran ayının son gününde çok merak ettiği konu destek ödemeleri artışlar iken, temmuz ayı ödeme tarihleri de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda olduğu gibi temmuz ayında da belirli bir takvime göre sosyal yardımları iletecek. Bu çerçevede, destek ödemelerinin tarihine dair geçtiğimiz aylardaki süreçler dikkate alınarak tahminler yürütülüyor. Sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar da temmuz ayına sayılı saatler kala güncel tahminleri yakından takip ediyorlar.

Sosyal Yardımlar Temmuz Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan temmuz ayı sosyal yardımlarının ne zaman verileceğine ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de geçtiğimiz aylarda olduğu gibi temmuz ayında da ay ortasında ödemelerin sağlanacağı düşünülüyor. Bu durumda, 10-20 Temmuz tarihleri arasında sosyal yardımlar verilebilir. Düşük gelirli hanelerde bunlar öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek ve maddi yüklerinin hafifletebilmek için ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi de temmuz ayının ortalarından sonra verilecek. 20 Temmuz civarında dar gelirli hanelerde bulunan ortaöğretimde okuyan çocuk için 5782 TL verilecek.

Temmuz 2024 SED Zammı

Ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hesaplara aktarılması beklenirken, destek ödemesindeki artış miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlara memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında zamlanacağı düşünüldüğü için gelecek hafta çarşamba günü sosyal ve ekonomik destek ödemesinde de yüzde 20 dolaylarında artış gerçekleşebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da destek ödemesindeki artışın belli olmasının ardından resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu aydınlatacak.

Gündem Haberleri