Bakanlık Annelere Para Verecek! Temmuza Kadar Başvuru Yapabilirsiniz

Çalışan annelere sağlanacak olan 325 Euro destek ödemesi için başvurular devam ederken, ayrıntılara dair araştırmalar yapılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada çalışma hayatında kadınları desteklemek için Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 Euro destek sağlanacağını açıkladı. Söz konusu destek programının duyurulmasının ardından ödemelere ve başvurulara ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, Bakan Işıkhan da ayrıntılı bilgilendirmede bulundu.

Annelere Destek Ödemesi

Çalışan annelere 12 ay boyunca sağlanacak olan 325 Euro destek için haziran ayında başvurular başladı. e-Devlet’e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra başvurular yapılabilirken, söz konusu projesinin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan:

"Çalışma hayatının her kademesinde kadınları desteklemeye devam ediyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla; Çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşmanın önüne geçmek için anneleri destekliyor, kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönemine başvurular bugün itibarıyla başlıyor. Proje kapsamında; Ankara, İstanbul ve İzmir'de, 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikini de sağlamayı hedeflediğimiz projeden toplam 7 bin kadın faydalanacak. Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi II (EDU-CARE II) kapsamında başvuruları aşağıdaki link aracılığıyla e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

Aile Bakanlığı Destekleri

Temmuz ayına kadar 325 Euro destek için başvurular devam edecek. Söz konusu destek programının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemeleri de haziran ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım ödemelerini genellikle ay ortasında ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıyor. Bu durumda, 10-20 Temmuz tarihleri arasında aile destek paketinden evde bakım maaşına, yaşlı ve engelli aylıklarından sosyal ve ekonomik destek ödemesine kadar toplumun farklı kesimlerine sosyal yardım ödemeleri iletildikçe bakanlığın resmi internet sitesinden de sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Medya Haberleri