Bakanlık Vatandaşları Sevindirecek! Temmuz 2024 Sosyal Yardımları…

Temmuz ayında sosyal yardımlara ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamalarda bulunurken, ödeme tarihleri ve zamları da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı ve engelli aylıklarının dün itibariyle ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarını aktarıldığını duyurdu. Yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin sağlanmasının ardından farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemelere ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, aile destek paketi ödemelerin hangi tarihte hesaplara aktarılacağı ve söz konusu destek ödemelerinin hangi oranda zamlandığı temmuz ayının ortalarına doğru yaklaşırken merak edilen konular arasında yer alıyor.

Temmuz 2024 Sosyal Yardımları

Temmuz ayı yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin sağlanmasının ardından farklı sosyal yardım programlarından yararlanan vatandaşlar ödemelere dair araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 10 Temmuz civarında aile destek paketi ödemelerinin, 15 Temmuz civarında evde bakım maaşının, 20 Temmuz civarında da sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanması bekleniyor. Söz konusu desteklerin temmuz ayının ortalarından itibaren hesaplara aktarılması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Temmuz 2024 Sosyal Yardım Zamları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerini hangi tarihlerde hesaplara aktaracağına dair gelişmeler yakından takip edilirken, sosyal yardımlardaki artış miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından sosyal yardımlarda artışa gidecek. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarının yüzde 19,31 oranda zamlanması nedeniyle sosyal yardımlarda söz konusu artışın hayata geçmesi bekleniyor. Evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının zamlanmasının ardından ağustos ayından itibaren zamlı ödemeler yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Bakanlık da güncel ödeme tutarlarına ilişkin resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunacak.

Ekonomi Haberleri