Bankalardan Düşük Faizli Kredi Müjdesi! Yüzde 3,94 Faizle Kredi Fırsatı Başladı!

Bankaların kredi faiz oranları yüzde 6’ya dayanırken, bazı bankalar da düşük faizli kredi kampanyası başlattı. Peki, hangi banka yüzde kaç kredi faizi sunuyor? İşte merak edilenler…

Türkiye’de uzun yıllardır devam eden ekonomik kriz nedeniyle dolar kurunda artış, TL’de değer kaybı ve rekor seviyelerde enflasyon yaşanmaya devam ediyor. TÜİK, enflasyonun çift hanelerde olduğunu savunurken, ENAG gibi bazı göstergeler de enflasyonun 3 hanelere ulaştığını ifade ediyor.

Hal böyle olunca, ekmekten teknolojik ürünlere kadar hemen her kalemde fahiş zamlar ortaya çıkıyor. Alım gücünü kaybeden vatandaşlar ise bankalardan kredi çekerek nakit sıkıntısını gidermeye çalışıyor.

Fakat, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yaklaşık bir yıldır uyguladığı faiz politikası nedeniyle faizler neredeyse her ay artıyor. Bu nedenle, bankaların konut, taşıt ve ihtiyaç kredi faizleri de yüzde 6’ya kadar dayanıyor.

Bu nedenle, bazı bankalardan düşük faizli kredi kampanyası geldi. Yüzde 6 seviyelerine ulaşan faiz oranlarına rağmen bazı bankalar kredilerde yüzde 3,94 ve yüzde 3,99 gibi düşük faiz oranları uygulamaya başladı. Peki, hangi banka, yüzde kaç faiz oranı veriyor? İşte cevabı…

EN DÜŞÜK FAİZ ORANI SUNAN BANKALAR

Akbank, aylık yüzde 4,72 faiz oranıyla 24 ay vadeli 100 bin lira ihtiyaç kredisi sunuyor. Aylık taksit tutarı ise 8.068 lira olarak hesaplanıyor.

QNB Finansbank, aylık yüzde 4,64 faizle aynı kredi için 7 bin 991 lira taksit belirlendi.

İş Bankası, aylık yüzde 4,61 faiz oranıyla ve taksit tutarı 7 bin 962 lira oluyor.

ING Bank, yüzde 4,14'lük faiz oranıyla 7 bin 518 lira aylık taksit olanağı sağlıyor.

TEB en düşük faiz oranı olan yüzde 3,99 ile 7 bin 379 lira taksit öneriyor.

Garanti BBVA'nın aylık faizi yüzde 3,94 olup, 24 ay vadeli 100 bin liranın aylık taksiti 7 bin 333 lira olarak hesaplanıyor.

Ekonomi Haberleri