BELEDİYE BAŞKANINA CHP VE MHPʹDEN SORU

Belediye Meclisi Üyeleri Asfalt Ve Kuğulu Parkın Durumunu Sordu
Toplantının gündemine geçilmeden önce MHP’li Meclis üyesi Gökhan Şancı ve CHP’li Celal Evcen, Karaman’daki asfalt çalışmaları ve Kuğulu parkın durumunu sordular.
Şancı, “Belediye asfalt ihalesini yaptı. Kaldırımlar yenilendi. Ağaçlar söküldü. Ancak bir türlü yollar asfaltlanmadı. Asfalt olmayınca cadde ve sokaklar tozdan topraktan geçilmez oldu. Bunun bu kadar gecikme sebebi nedir birinci sorum bu. Bir diğer hususta geçtiğimiz aylarda ulusal basında şahsınızda ve belediye hakkında çıkan haberler bizleri Karamanlılar olarak çok üzdü. Umarım sizin yaptığınız açıklamalarda ulusal medyada bu kadar ses getirir” dedi.
CHP’li Meclis üyesi Celal Evcen’de asfalt, kuğulu parkın ihale edilmeden çalışmaları başlandığını ve Fen İşleri’ne dışarıdan yapılan atamayla ilgili sorular sordu.
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’da sorulan sorulara kısaca yanıtlar verirken, asfalt konusunda bir gecikmenin söz konusu olduğunu bununda Belediyeden değil, ihaleyi alan firmadan kaynaklandığını belirterek, “Kaldırımlar iki aşamada tamamlanıyor. Önce tesviyesi, bordür taşlarının yerleştirilmesi ve bu taşların yerini sağlamlaştırması için kumlama çalışmaları yapılıp bitirildi. Şimdi ikinci aşamaya geçilecek. İkinci aşamada yapılacak işlemlerde tamamlandıktan sonra asfalt döküm çalışmaları başlayacak. Dediğiniz gibi asfalt konusunda bir gecikme oldu. Çünkü ihaleyi alan şirket acze düştü ve çalışmaya başlayamadı. Ama bu çalışmalar planlanan program çerçevesinde yapılacak. Kuğulu parkın ihalesi yapıldı. Çalışmalar ihaleden sonra başladı. İnşaat alanında duran çalışmalar önümüzdeki hafta içinde yeniden başlayacak ve bu yılın sonunda burası bitirilmiş olacak. Fen İşleri Müdürlüğü’ne dışarıdan bir mühendis aldık. Ancak alınan kişi bir deneme sürecinden geçirildikten sonra nihai karara varılacak” dedi.

Gündem Haberleri