ÇALIŞ, EVDE BAKIM ÜCRETİ ARTACAK

Başkasının yardımına muhtaç durumdaki engelli aylığına Zam sözü.
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili Op. Dr. Hasan Çalış, engellilerin öncelikli olarak işe yerleştirileceğini belirterek, engelli çocuğu olan muhtaç durumdaki ailelere sosyal destek ödemesi yapılacağını söyledi.
 
Seçim gezilerini MHP Milletvekili Adayı Hazma Koçak, MHP Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu ve parti yöneticileri ile birlikte sürdüren MHP Karaman Milletvekili ve Milletvekili Adayı Dr. Hasan Çalış, iktidarları döneminde engelli vatandaşlar ile aile, kadın ve çocuklara yönelik yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Karaman Milletvekili Hasan Çalış, başkasının yardımına muhtaç durumdaki engelli aylığı 315 liradan 450 liraya, diğer engelli aylığı ve 18 yaş altı engelli yakını aylığının da 210 liradan 300 liraya yükseltileceğini açıkladı. Çalış, bakıma muhtaç engellilere ödenen evde bakım ücretinin brüt asgari ücret tutarına yükseltileceğini vurguladı.
 
Karaman Milletvekili Dr. Hasan Çalış, ilköğretime ve ortaöğretime devam eden her çocuk için annelere, muhtaçlık durumları dikkate alınarak en düşük miktar 50 lira olacak şekilde ödeneceğini de hatırlatarak, aile sigortası yardımlarının öncelikle ev hanımlarına yapılacağını ifade etti.
 
Mesleki eğitim ve beceri kazandırma programlarının yaygınlaştırılacağına dikkat çeken Karaman Milletvekili Çalış, “Kendi işini kuracak olanlara girişimcilik eğitimi ve finansman desteği sağlanacak. Korunmaya muhtaç çocukların öncelikle kendi aileleri yanında bakımları desteklenecek. Koruyucu aile sistemi özendirilecek ve desteklenecek. Ekonomik yoksulluk içinde olan ailelerin 0-12 yaşları arasındaki çocuklarının, koruma altına alınmadan, kreş ve çocuk kulübü gibi gündüzleri bakım hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaları sağlanacak.” şeklinde konuştu.
 
Karaman Milletvekili Çalış Dr. Hasan Çalış, yaşları ne olursa olsun evli olmayan kızlar ile boşanan veya dul kalan kadınların sağlık yardımlarından yararlandırılacağını sözlerine ekledi.
 
 

Siyaset Haberleri