Cem Küçük Net Rakam Verdi: En Düşük Emekli Maaşı…

Emekli maaş zamlarına dair gelişmeler yakından takip edilirken, gazeteci Cem Küçük açıklamalarda bulundu.

SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarının yüzde 24,73 oranında zamlanması sonrasında 10.000 TL olan en düşük emekli maaşında artış olup olmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının artırılması için ilgili bakanlıkların çalışmaları devam ederken, yeni iddialar da gündeme gelmeye devam ediyor. Gazeteci Cem Küçük de en düşük emekli maaşındaki artışa ilişkin açıklamalarda bulundu.

En Düşük Emekli Maaşı Zammı

Yılın ilk altı ayındaki enflasyon verileri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre memur emeklilerinin maaşları yüzde 19,31, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları yüzde 24,73 oranında zamlandı. Söz konusu maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, ocak ayında 7500 TL'den 10.000 TL seviyesine çıkan en düşük emekli maaşında artış olup olmayacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Ekol TV yayınında emekli zammı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cem Küçük en düşük emekli maaşının 12.000 TL seviyesine yükseleceğini belirtti. En düşük emekli maaşı için 11.500 TL, 12.000 TL, 12.500 TL gibi tutarlar konuşulurken, ilerleyen süreçlerde maaş zammının netlik kazanmasının ve temmuz ayı itibariyle zamlı maaşların emeklilerin hesaplarına aktarılması bekleniyor.

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Ödenecek?

En düşük emekli maaşının önümüzdeki süreçlerde gerçekleşecek artış neticesinde 10.000 TL seviyesinden 12.000 TL seviyesine çıkacağına dair tahminler bulunurken, yüzde 24,73 oranında zamlanan SSK ve Bağkur emeklilerine hangi tarihten itibaren zamlı maaşlarında sağlanacağı merak ediliyor. Zamlı emekli maaşları geçtiğimiz aylarda olduğu gibi temmuz ayında da tahsis numarasının son rakamına göre hesaplara aktarılacak. Bu çerçevede, 17-28 Temmuz tarihleri arasında tahsis numarasının son rakamına göre SSK ve Bağkur emeklilerine maaşların iletilmesi bekleniyor. Emekliler de temmuz ayının son günlerine kadar gerçekleşecek olan maaş ödemelerine dair gelişmeleri yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri