CHP Karaman İl Kongresi Başladı.

CHP Karaman İl Kongresi, Yunus Emre Konferans Salonunda başladı.

 Saat:11.00’de Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan CHP Karaman İl Kongresinde Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul Açılış konuşması yaptı.

CHP İl Kongresine; Eski Spor Bakanı Fikret Ünlü, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, MHP İl Başkanı İsmet Hilmi Hatipoğlu, Saadet Partisi İl Teşkilat Başkanı Ramazan Sayaslan, Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu ve birçok sivil toplum kuruluşlarıyla sendika temsilcileri de katıldı.

İl Kongresinde ilk olarak Divan seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Divan Başkanlığına seçildi.

Gürsel Tekin, Divan Başkanlığında konuşma yaptı. Tekin, konuşmasında sık sık hükümetin dış politikasını eleştirdi. Komşularıyla sıfır sorun niyetinin artık olmadığını belirten Gürsel Tekin, Başta Suriye ve İran olmak üzere bir çok ülkeyle artık problem yaşandığını söyledi. Batının dayatmalarıyla yapılan demokrasi arayışının hiçbir sonuç vermeyeceğini söyleyen Gürsel Tekin, “ Amerika başta olmak üzere birçok batılı ülkeler Suriye’ye demokrasi gelmesini istiyor. Tamam, bizde isteriz demokratik bir şekilde yönetim olsun. Ama bunların ki iyi niyet değil. Demokrasiyi Katar gibi Demokrasi olmayan bir ülkede aramak veya diğer Arap ülkelerinde aramak saçmalıktır. Bir kere onlarda demokrasi yok, siz neyi arıyorsunuz…
Arap Baharı adı altında Ülkeler işgal edildi. Bunlar sadece petrol için oradalar.” Dedi.

KADDAFİ BİZE EN ÇOK YARDIM EDEN KİŞİYDİ..!

Kongrede konuşmasına devam eden Gürsel Tekin, Hükümetin Libya işgaline destek vermekle suçladı. Tekin, “ Biz 1974’de Kıbrıs Barış hareketi yaptığımızda bize bütün dünya arkasını döndüğünde sadece yanımızda Muhammer Kaddafi vardı. Bize Kaddafi Kıbrıs savaşında yardım ederken biz ne yaptık? Adamı yerlerde süründürüp linç ederek öldüren isyancıları besledik destek verdik! AKP Hükümeti Libya’da ki isyacılara verdiği desteğin aynısını şimdi Suriye’de ki isyancılara veriyor. Suriye bizim komşumuz orada kimsenin ölmesini istemeyiz Hükümet bu tavrından vaz geçmelidir.

28 ŞUBATIN GERÇEK MAĞDURU NECMETTİN ERBAKAN’DIR

Son günlerdir en çok tartışma konusu olan 28 Şubat darbesine de değinen Gürsel Tekin, 28 Şubatın gerçek mağduru Merhum Erbakan’dır dedi. Tekin, “ Saadet Partisinden misafirlerimizde salona gelmiş saadet derken aklıma geldi, söylemeden geçemeyeceğim. Şimdi günlerdir haberlerde şok şok diye haberler çıkıyor, emin olun dünyanın diğer ülkelerinde bu kadar şok haber göremezsiniz. Hergün 28 Şubat hakkında açıklamalar duyuyoruz. Sayın Bülent Arınç 28 Şubatın mağduru olduğunu söylüyor, kimse kusura bakmasın ama o darbenin gerçek mağduru Merhum Erbakan’dır. Erbakan’ı ilk terk eden başbakan ve arkadaşlarıdır. 28 Şubat bugünkü hükümeti doğurmuştur. Rahmetli Erbakan’ın AKP için söylediği bir söz vardır, nedir o? AKP; Arka Kapıdan Kaçanların Partisidir” dedi.

Siyaset Haberleri