CHP Meclisi yine terk etti.

CHP, Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçildiğinde meclisi ter etmişti, aynı tutumu Recep Tayyip Erdoğan içinde gösterdi.
KARAMANİNSESİ.COM / ÖZEL YORUM

 Cumhurbaşkanı nı Meclisin seçtiği dönemlerde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılabilmesi için Meclis çoğunluğu olan 367 Milletvekilinin genel kurula katılması gerekiyordu. Meclisʹin nitelikli çoğunluğu olan 367 milletvekili Genel Kurulʹda hazır bulunmazsa, ilk tur gerçekleşmemiş sayılacaktı. Ancak bunun sağlanabilmesi için Sadece CHP gücü yetmiyordu, Erkan Mumcu liderliğindeki ANAP ile Mehmet Ağar liderliğindeki DYPʹnin o gün Meclisʹe gelmemelerine bağlıydı. Ve öyle de oldu CHP, ANAP ve DYP Meclise gelmedi.

Ak Parti’nin adayı Abdullah Gül’ün 357 oy alması karşısında Dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu "367 kuralını" ortaya atarak bu seçimin iptal edilmesi teklifinde bulundu. 
AK Parti’yi yenilgiye uğratmak için iki aşamalı plan hazırlayan CHP meclisi terk etmesi planından sonra 2. Plana geçmiş ve seçimin iptali için Anayasa Mahkemesine baş vurmuştu. Tabii o dönemlerde Anayasa Mahkemesi CHP’nin arka bahçesi gibiydi. Ve Anayasa Mahkemesi; Haşim Kılıç ve Sacit Adalıʹnın hayır oyuna karşılık oy çokluğuyla seçimi iptal etti. 
CHP’nin Planı karşısında Recep Tayyip Erdoğan Önderliğinde ki Ak Parti erken seçim kararı alarak bir nevi sine-i millete döndü ve halktan destek istedi ve 22 Temmuz 2007ʹde seçimler yapıldı. AK Parti bu kez daha güçlü bir şekilde, yüzde 47 oy oranıyla geri geldi. Meclis tamamen yenilendi. Erkan Mumcu ve Mehmet Ağarʹın partisi Meclisʹten silindi. Daha önce Meclis dışında kalmış olan MHP tekrar geri geldi. 
Ağustosʹta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde bütün partiler Meclisʹte hazır bulundu, "367 hilesi" bertaraf edilerek Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçildi.
CHP istemese de 7 yıllık Abdullah Gül dönemi başladı ve halka rağmen meclisi terk eden CHP kendi kazdığı kuyuya düştü böylelikle ortada %47 oy alarak oyunu arttıran bir Ak Parti ve AK Parti’nin adayı Abdullah Gül Cumhurbaşkanı vardı.

Tarihin yenilgisinden ders almayan CHP, Halk tarafından seçilen 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etmek için yine TBMM’yi terk etti. Statükonun kaybettiği 28 Ağustos günü yani bugün tarihi bir programla Recep Tayyip Erdoğan, MHP ve BDP’nin de hazır olduğu TBMM’de yemin ederek mazbatasını aldıktan sonra Köşke çıkarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den görevi devraldı. 

Siyaset Haberleri