Çiftçilere Müjde! Temmuza Günler Kala 709 Milyon TL Verildi

Temmuz ayı öncesinde çiftçilere sağlanan ödemelere dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Haziran ayında geçtiğimiz aylarda olduğu gibi Tarım ve Orman Bakanlığı belirli bir takvime göre tarımsal destekleri çiftçilere iletiyor. Haziran ayının ilk iki tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz haftalarda cumartesi günleri ülke genelindeki üreticilere iletilirken, bu hafta cuma ya da cumartesi günü farklı alt başlıklardan oluşan haziran ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir. Tarımsal desteklere ilişkin gelişmeler üreticiler tarafından yakından takip edilirken, 709 milyon TL tutarında yeni ödeme yapılmasının ardından bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım ile kamuoyu bilgilendirildi.

Çiftçilere 2024 Haziran Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanlığı haziran ayının son günlerinde tarımsal desteklere devam ediyor. Bu çerçevede, Türkşeker tarafından yapılan açıklamaya göre çiftçilere 709 milyon TL çapa avans ödemesi yapıldı. Söz konusu desteğin sağlanmasının ardından Türkşeker'in sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

‘’Pancar ekimi yapan üreticilerimizin 709 milyon TL çapa avansları bugün itibarıyla hesaplarına yatırılmıştır. Üreticilerimize bereketli olsun. Destek bizden üretmek sizden’’ denildi.

2024 Haziran Tarımsal Destekler

Pancar çiftçilerine 709 milyon TL çapa avans ödemeleri haziran ayının son günlerinde ülke genelinde hesaplara aktarılırken, haziran ayının son günlerinde tarımsal desteklere dair gelişmeler yakından takip ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz aylarda farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini cuma günleri ülke genelindeki çiftçilere iletiyordu. Haziran ayında ise tarımsal destekler cumartesi günleri verildi. Bu çerçevede, bugün ya da yarın farklı alt başlıklardan oluşan haziran ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin iletilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanabilir. Tarımsal destek ödemelerinin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde de üreticilere destekler sunuluyor. Söz konusu desteklere erişmek ve detaylı bilgi edinmek isteyenler bakanlığın resmi internet sitesini ya da sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.

Gündem Haberleri