Cihantimur'un Tutukevinde Şiddet Gördüğü İddiasıyla Ev Hapsi Talebi

Avukatlar Victoria Kelleher ve Martin Weinberg, Cihantimur'un New Jersey'deki 18 yaş altı tutukevinde ciddi bir saldırıya uğradığını belirterek, müvekkillerinin ev hapsine çıkarılmasını talep etti.

Avukatlar Victoria Kelleher ve Martin Weinberg, mahkemeye sundukları 10 sayfalık dilekçede, müvekkilleri Cihantimur'un 12 Temmuz'da New Jersey'nin Newark şehrindeki 18 yaş altı tutukevinde ciddi bir saldırıya uğradığını bildirdi. Avukatlar, Cihantimur'un ev hapsine çıkarılmasını talep etti.

Timur Cihantimur ABD Tutukevinde Saldırıya Uğradı

Dilekçede, Cihantimur'un 18 Temmuz'da ortak kullanılan telefon kuyruğunda 3 kişinin saldırısına uğradığı, kafasına ve yüzüne darbeler aldığı, dişinin kırıldığı ve hastanede patlayan dudaklarına dikiş atıldığı belirtildi. Hastanede boş yatak olmaması nedeniyle, tıbbi müdahalenin ardından tekrar tutukevine geri getirilen Cihantimur'un karantina bölümüne alındığı ifade edildi.

Avukatlar, Cihantimur'un 17 yaşında olduğunu, sabıkasının bulunmadığını ve ABD vatandaşı olduğunu vurgulayarak, müvekkillerinin ABD'de yaşayan teyzesi ve amcasının yanında gözetim altında tutulmasını talep etti. Daha önce, Cihantimur'un Connecticut Manson Gençlik Enstitüsü'ndeki güvenliğin yetersizliği nedeniyle ev gözetimine çıkarılması talebi hakim tarafından reddedilmişti.

Gündem Haberleri