Çocuğu Olanlara BAKANLIK YARDIMI! Temmuzda 3.614 TL Ödenecek

Çocuğu okula giden dar gelirli hanelere temmuz ayında iletilecek desteklere ilişkin araştırmalar yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu hafta memur maaş zammının netlik kazanmasının ardından sosyal yardım ödemelerinde artışa gitmesi bekleniyor. Bu çerçevede, emeklerin ve memurların yanı sıra sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşların da gözü kulağı gelecek hafta bu hafta çarşamba günü saat 10'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyuracağı haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. Söz konusu enflasyon verilerinim açıklanmasıyla birlikte maaş zamları netlik kazanacak. Sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da belli olacak. Destek ödemelerideki artışların yanı sıra temmuz ayında sosyal yardımların hangi tarihlerde iletileceği de temmuz ayının ilk günü itibariyle araştırılan konular arasında yer alıyor.

2024 Temmuz SED Yardımı Tarihi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın temmuz ayında da sosyal ekonomik destek ödemesi çerçevesinde düşük gelirli hanelere yardımda bulunması bekleniyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek, temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak amaçlanırken, okul öncesi için 3614 TL ödeme yapılıyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi genellikle ay ortasından sonra hesaplara aktarıldığı için 20 Temmuz civarında ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara iletilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

SED Yardımı Kaç TL Olacak?

20 Temmuz civarına sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde okul öncesi için dar gelirli hanelere 3614 TL ödeme yapılması beklenirken, SED yardımının ne zaman verileceğinin yanı sıra artış miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal ve ekonomik destek ödemesine memur maaş katsayısına göre zam yapması bekleniyor. Bu durumda memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında zamlanacağına ilişkin tahminler bulunduğu için sosyal ve ekonomik destek ödemesi de yüzde 20 civarında yükselebilir. Böylece 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi temmuz ayının ilk günlerinde gerçekleşecek artış neticesinde 6000 TL seviyesinin üzerine çıkabilir.

Gündem Haberleri