Çocuğunuz Okula Gidiyorsa Ödenecek! Zamlı Sosyal Yardım Verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesine hangi oranda zam yaptığı ve zamlı ödemeleri ne zaman sağlayacağı merak ediliyor.

Sosyal ve ekonomik destek ödemesinde diğer sosyal yardımlarda olduğu gibi memur maaş katsayısına göre artışa gidilecek. Bu çerçevede, geçtiğimiz hafta milyonlarca memurun maaşının yüzde 19,31 oranda zamlanmasının ardından sosyal ve ekonomik destek ödemesinde yüzde 19,31 oranında artışın hayata geçmesi bekleniyor. Destek ödemesindeki artış oranının belli olmasının ardından güncel miktarlara ve zamlı destek ödemelerinin hangi tarihte sağlanacağına ilişkin araştırmalar yapılıyor. Zamlı ödemelerin ne zaman gerçekleşeceğinin sıra temmuz ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin hangi tarihte iletileceği de merak edilen konular arasında yer alıyor.

Temmuz 2024 SED Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın temmuz ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesini önümüzdeki süreçlerde iletmesi bekleniyor. Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihi dikkate alınarak yürütülen tahminlere göre 20 Temmuz civarında ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatına destek olabilmek ve aileleri maddi yüklerini hafifletebilmek için sağlanması bekleniyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin temmuz ayının ortalarından sonra hesaplara aktarılması ile birlikte bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

SED Yardımı Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 20 Temmuz civarında düşük gelirli hanelere sosyal ve ekonomik destek ödemesini iletmesi beklenirken, sosyal ve ekonomik destek ödemesindeki artış miktarı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesine memur maaş katsayısına göre zam yapacak. Bu kapsamda, dar gelirli hanelere sağlanan ve ortalama 5330 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesinin 6359 TL seviyesinin yükselmesi bekleniyor. Ağustos ayından itibaren zamlı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanacağı düşünülürken, ödemelerin yapılması halinde de bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak.

Ekonomi Haberleri