Dargeçit'te Üç Mahalle Geçici Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Mardin Valiliği, Dargeçit ilçesindeki Dibekli, Alayunt ve Sümer Mahallelerini geçici özel güvenlik bölgesi ilan etti. Ayrıca, operasyonlar süresince Sümer Mahallesi'nde sokağa çıkma yasağı da uygulanacak.

Mardin Valiliği, Dargeçit ilçesindeki üç bölgenin geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Dargeçit ilçesine bağlı Dibekli, Alayunt ve Sümer Mahallelerinde, 12-26 Temmuz tarihleri arasında 15 gün süreyle geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Mardin Valiliği Dargeçit İlçesinde Üç Bölgeyi Özel Güvenlik Bölgesi İlan Etti

Açıklamada, "Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; Mardin İli Dargeçit ilçesi Dibekli, Alayunt ve Sümer Mahalleleri sınırlarında bulunan bölgelerde 12 Temmuz (dahil)- 26 Temmuz 2024 (dahil) tarihleri arasında 15 gün süre ile Geçici özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, operasyonların devam ettiği Sümer Mahallesi'nde ise sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağının bölgedeki güvenlik operasyonlarının sona ermesine kadar geçerli olacağı vurgulandı.

Vatandaşların bu süreçte güvenlik güçlerinin uyarı ve talimatlarına uymalarının önem arz ettiği belirtilirken, bölgede yaşayanların can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirleri almaları gerektiği vurgulandı.

Gündem Haberleri