Destek Ödemesi Başlayacak! Aile Bakanlığı Zamlı Destek Tarihi Belli Oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayı destek ödemelerine başlamasının ardından zamlı ödemelerin ne zaman iletileceği merak ediliyor.

Yaşlı ve engelli aylıklarının önceki günlerde sağlanmasının ardından hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri dün itibariyle verildi. Söz konusu sosyal yardımların sağlanmasının ardından farklı programlarından yararlanan vatandaşlar da ödemeler ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, evde bakım maaşı ödemelerinin hangi tarihte hesaplara aktarılacağına dair araştırmalar gerçekleşirken, evde bakım maaşının zamlı tutarı ve zamlı ödemelerin ne zaman gerçekleşeceği merak edilen konular arasında yer alıyor.

Evde Bakım Maaşı Zammı 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaşlı engelli aylıklarının sağlanmasının ardından resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile ağustos ayından itibaren zam farklarını iletileceğini belirtti. Bu çerçevede, evde bakım maaşının ağustos ayından itibaren zamlı olarak ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırılması bekleniyor. Evde bakım maaşı ödemeleri genellikle ay ortasında sağlandığı için 15 Ağustos civarında zamlı evde bakım maaşı ödemeleri iletilebilir. Evde bakım maaşının yüzde 19,31 oradaki artış neticesinde 9077 TL seviyesine yükselmesi bekleniyor.

Evde Bakım Maaşı Temmuz 2024 Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın zamlı evde bakım maaşını ağustos ayında sağlaması beklenirken, 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının temmuz ayında hangi tarihte sağlanacağı da araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı ödemelerini önceki aylarda ay ortasında hesaba para yatırmıştı. Bu durumda, 15 Temmuz civarında 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşı ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletilebilir. 7608 TL tutarındaki evde bakım maaşının sağlanması halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek. Evde bakım maaşından ve farklı destek programlarından yararlanan vatandaşlar da yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.

Ekonomi Haberleri